Arama sonuçları

MEB bütçesi hiçbir derneğe, hiçbir vakfa peşkeş çekilmemeli

MEB bütçesi hiçbir derneğe, hiçbir vakfa peşkeş çekilmemeli

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçeleri, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, bakanlıkların bütçeleri üzerine aleyhte söz alarak, AK Parti'nin canhıraş savunduğu bütçeyle vatandaşa hizmet etmenin mümkün olmadığını ileri sürdü.

Bütçenin üretim, istihdam, kalkınma ve yatırım bütçesi olmadığını savunan Karaduman, faize ayrılan bütçenin 2002'den 2020'ye 11 kat arttığını iddia etti.

KAYA'NIN KONUŞMASINA ELEŞTİRİ

Karaduman, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmayı büyük bir üzüntü ve hayretle takip ettiğini dile getirerek, şöyle dedi: "İnancımıza, ahlakımıza, insaf ve vicdana sığmayan menfur bir saldırı üzerinden toptancı bir yaklaşımla bütün cemaatleri, dernek ve vakıfları itham etmeye kalkışmak, ne adaletle ne izanla ne de vicdanla açıklanabilir."

Anadolu Gençlik Derneği'ni itham etmeye çalışmanın da kimsenin hakkı ve haddi olmadığını belirten Karaduman, Kaya'yı yanlıştan dönmeye ve kürsüde özür dilemeye çağırdı.

PROTOKOLLER İPTAL EDİLMELİ

Yıldırım Kaya ise hiçbir inancı, düşünceyi asla aşağılamadığını ve aşağılamayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığı'yla protokol yapan dernek ve vakıfların tamamına dönük eleştirel değil, bakana döndüm, dedim ki: 'Bu protokolleri iptal et, çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 milyon 250 bin öğretmeni var, on binlerce çalışanı var; Milli Eğitim Bakanlığı kendi işini kendisi rahatlıkla yapabilir'. Vakıfların, derneklerin siyasal düşüncesi beni ilgilendirmiyor ama beni ilgilendiren, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin hiçbir derneğe, hiçbir vakfa peşkeş çekilmemesi gerekir. Çok açık ve net şunu da söyleyeyim: Özellikle Anadolu Gençlik Derneği'nin diğer derneklerle aynı özellikte olmadığının altını çiziyorum. Sözüm Anadolu Gençlik Derneğine değildir. Sözüm Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzaladığı protokolleredir."

13-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş