Arama sonuçları

MEB öğrenciden çoktan vazgeçmiş

MEB öğrenciden çoktan vazgeçmiş

Örgün eğitimden kopuş bir türlü durdurulamazken Urfa’da çarpıcı bir karar alındı. Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Okula devam isteği olmayan” öğrencilerin açık öğretime yönlendirilmesini istedi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Urfa Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşımalı eğitim planlamasına yönelik evraklarında skandal ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı. Müdürlüğün yazısında, 14 yaşından büyük olan ve sürekli devamsız durumda bulunan öğrencilerin, “Okula devam konusunda herhangi bir isteği yoksa” açık öğretime yönlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Örgün eğitimden kopan öğrenci sayısı giderek artarken Urfa Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilginç bir karara imza attı. Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayrullah Özdemir’in hazırladığı, “2022-2023 Taşıma Planlaması Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlıklı yazıda, “Devam konusunda herhangi bir isteği olmayan öğrencilerin” öğrenim çağının dışına çıkarılacağı belirtildi.

AÇIKÖĞRETİME YÖNLENDİRİLECEK

Yazıya göre, taşımalı eğitime yönelik ilkokul planlaması yapılırken 14 yaşından büyük olan sürekli devamsız öğrenciler, devam konusunda herhangi bir isteği yok ise öğrenim çağı dışına çıkarılarak. Bu öğrenciler, milli eğitim müdürlüğünün tavsiyesi ile açık öğretime yönlendirilecek. Sürekli devamsız öğrenciler taşıma planlamasına dahil edilmeyecek.

MEB’in istatistiklerine göre ortaokulda okuyan öğrenci sayısında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Bir önceki yıl 5 milyon 354 bin olan öğrenci sayısı 4 milyon 901 bine düşmüştü. Öğrenci sayısı 450 bin azalmıştı.

İMAM HATİP İÇİN AİLE ONAYI İSTENECEK

İmam hatip ortaokuluna gidecek öğrencilerin taşıma planlamasının yapılması için 4’üncü sınıf öğrencilerinin velilerinden, öğrencilerini imam hatibe göndermek isteyip istemediklerine yönelik dilekçe alınacak. İmam hatibe gitmek isteyen öğrenciler için “İmam Hatip Ortaokulu Planlama Dosyası” hazırlanacak. Bu öğrenciler, ortaokul taşıma planlamasından çıkartılacak. Taşıma planlaması sürekli devamsız, öğrenim çağı dışına çıkmış, sağlık durumundan gelemeyen, taşınan, taşınmayan öğrencilere göre sınıflandırılarak hazırlanacak.

BAKANLIK TARAFINDAN SORUŞTURMA AÇILMALI

Eğitim Uzmanı Ali Taştan, karara yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

‘‘Yaşanan bu olay, 4+4+4 sürecinde yasal düzenlemelerin tam olarak yapılmamasından kaynaklanıyor. 222 sayılı kanunun ilgili maddesinin ve Anayasa’nın 42'nci maddesinin yeni sisteme göre düzenlenmesi gerekiyordu. Anayasa’nın 42'nci maddesinde ilköğretimin kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunlu olduğu ifade edilmektedir. Ancak ortaöğretim kurumları zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. Bu doğrultuda zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. Öte yandan zorunlu eğitim yaş çağında olan çocuklarımızın örgün eğitimde devam etmesi kanuni bir zorunluluktur. Çocuklarımızın açık liseye yönlendirilmesi doğru değildir. Bakanlık Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında derhal soruşturma açmalıdır. Ayrıca AKP'nin eğitim politikası çocuklarımızı örgün eğitimden uzaklaştırmaktadır.’’

28-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş