Arama sonuçları

MEB, sınavı kazananlara formasyonu ücretsiz verecek

MEB, sınavı kazananlara formasyonu ücretsiz verecek

MEB, sınavı kazananlara formasyonu ücretsiz verecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlik sınavını kazanan herkese, formasyonun, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ücretsiz olarak verileceğini açıkladı.

Bakan Selçuk, Bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen "Tabii Mobil Uygulaması Tanıtım Programı" sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

MEB, SINAVI KAZANANLARA FORMASYONU ÜCRETSİZ VERECEK

 

Öğretmen atamalarına temel teşkil eden pedagojik formasyon atamalarına ilişkin soru üzerine Bakan Selçuk, pedagojik formasyonun kaldırılmasının temel sebebinin yüz binlerce üniversite mezunu gencin formasyon belgesine yüklü miktarda ücret ödeyerek sahip olması ve sonrasında beklentiye girmesiyle ilgili olduğunu vurguladı.

Selçuk, şöyle devam etti:

FORMASYONU BİZ VERECEĞİZ

"Formasyon gerekiyorsa, ki gerekiyor, kim öğretmenlik sınavını kazanırsa biz bunu ücretsiz vereceğiz. Hiç kimsenin yüklü miktarda ödemeler yaparak formasyon almasına gerek yok. 'Siz sınavı kazanın, biz bunu ücretsiz vereceğiz.' Yükseköğretim Kurulu ile çok uyumlu bir çalışma gerçekleştirildi. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı bununla ilgili gereken kararı tamama erdirdi. 2020'nin sonunda, 2021'in başında hayata geçmek üzere, şu anda elinde belgesi olanların hiçbirinin hak kaybı yaşamasına müsaade etmeyerek bu çalışmayı hayata geçirdik."

PEDAGOJİK FORMASYON YENİDEN YAPILANDIRILDI

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, açıklamalarının ardından bir grup gazetecinin formasyonla ilgili sorularına şu şekilde yanıt verdi:

"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı işbirliği ve koordinasyonuyla eğitim fakültesi dışında öğretmenliğe kaynaklık eden diğer fakülte mezunlarının öğretmenlik becerileri kazanmalarına ilişkin Pedagojik Formasyon Programı Talim ve Terbiye Kurulu'nun son kararı ile yeniden yapılandırılmıştır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde Pedagojik Formasyon Programı olarak sertifika düzeyinde Yükseköğretim Kurumları tarafından verilen eğitimler, öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı olarak lisansüstü düzeyde yine Yükseköğretim Kurumları tarafından sağlanacaktır. Hali hazırda pedagojik formasyon sertifikasına sahip olanlar ile halen sertifika programlarına devam eden öğrencilerin bir hak kaybı söz konusu değildir. Uygulama 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir."

09-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş