Arama sonuçları

MEB’e sözleşmeli, Diyanet’e kadrolu öğretmen

MEB’e sözleşmeli, Diyanet’e kadrolu öğretmen

MEB’e sözleşmeli, Diyanet’e kadrolu öğretmen. Hükümetin politikaları ve MEB’in açtığı alan ile eğitimde etkisini giderek artıran Diyanet İşleri Başkanlığı, öğretmen ataması için harekete geçti. MEB, “Yeterli bütçe olmadığı” gerekçesiyle öğretmen atamalarında sayıyı sınırlı tutarken Diyanet, öğretmen alım ilanı yayımladı.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 38 psikolojik danışmanlık ve rehber (PDR) öğretmen atayacağını duyurdu.

MEB'E SÖZLEŞMELİ, DİYANETE KADROLU ÖĞRETMEN

Atamanın, 2020 KPSS’den en az 70 puan alan adaylar arasından gerçekleştirileceği belirtildi. 2020 KPSS puanına göre yapılacak alımlar kapsamında Diyanet’e atanan öğretmenlerin sözleşmeli değil, kadrolu öğretmen olarak devlet memurluğuna atanacağı bildirildi.

Üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun öğretmen adaylarının başvurabileceği atama kapsamında alınacak toplam öğretmen sayısı 38 ile ifade edildi. Elektronik değerlendirmenin ardından başvurusu kabul edilen 104 öğretmen adayının sözlü sınav için Ankara’ya çağırılacağı öğrenildi.

DİYANET ORDUSU BÜYÜYECEK

Ülke genelinde 125 bine yaklaşan personel sayısı ile dev bir orduya dönüşen Diyanet, dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu adaylar arasından da 40 cami rehberi atayacak. İdarenin taşra teşkilatlarında görev yapacak adaylar, 2020 KPSS’den en az 50 puan alan adayların yapacağı başvurular arasından seçilecek.

EN YÜKSEK MAAŞ 5,3 BİN TL

Aralık ayının enflasyonu dün açıklandı. Bu açıklamanın ardından öğretmenlerin alacakları maaşlar da belli oldu. Buna göre en düşük net öğretmen maaşı 4 bin 607 TL, en yükseği ise 5 bin 354 TL oldu.

05-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş