Arama sonuçları

Meslek Kanunu hazırlandı ama öğretmenler, detayını bilmiyor

Meslek Kanunu hazırlandı ama öğretmenler, detayını bilmiyor

‘2023 Eğitim Vizyonu’ programı kapsamında duyurulan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun taslak halinin hazır olduğu ifade edildi.

Milli Gazete'den Mehmet Fahri Özkan'ın haberine göre, öğretmenlerin gözü ilk önce ‘2023 Eğitim Vizyonu’ programı kapsamında duyurulan son olarak da 20’nci Millî Eğitim Şûrası'nın açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda.

MECLİS'E GÖNDERİLECEK

Kanuna dair taslak metnin hazır olduğu ve yakın zamanda Meclise sunulacak olmasına ilişkin olarak kanunun muhatabı olan öğretmenlerin kanun hakkında bir bilgiye sahip olmamasına eğitimciler tepki gösterdi.

ÖĞRETMENLER, KANUNU DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

2018 yılında “2023 Eğitim Vizyonu” kapsamında açıklanan “Öğretmenlik Meslek Kanunu” ile “öğretmenlere iade-i itibar yapılması”, “özlük haklarında maddi ve manevi iyileştirme sağlanması”, “öğretmenlik mesleğinin bir ihtisas mesleği haline getirilmesi” ve “3600 ek gösterge imkânı sağlanması” planlanıyordu. Üzerinden geçen zamana karşın halen taslak olarak hazır olduğu belirtildi. Taslak olarak hazırlanan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ise kanunu dört gözle bekleyen öğretmenler kanunun içeriğinde neler olduğu konusunda merakta kaldı.

“KANUNLAŞMA AŞAMASINDA HERKESLE PAYLAŞILMALI”

Öğretmenlik Meslek Kanunun yapılan açıklamalar ile ana çerçevesinin gündeme geldiğinin altını çizen Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Kanunun Meclise gelmesini beklediklerini kaydederek, “Kanun, Meclise gelmeden netleşmez ancak kanunlaşma aşamasında herkes ile paylaşılmasını istiyoruz” dedi.

“KANUN, PAYLAŞILARAK DAHA İYİ DURUMA GETİRİLEBİLİR”

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalara ilişkin hiçbir bilginin bulunmadığının altını çizen Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Kanun ile ilgili yapılan çalışmaların paylaşılmasının kanunun daha iyi bir noktaya gelmesi için fayda sağlayacağına dikkat çekti.

“İÇERİĞİ BİR AN ÖNCE ÖĞRETMENLER İLE PAYLAŞILMALI”

Meslek Kanununun yıllardır taslak halinde beklediğine dikkat çeken Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, taslak halindeki kanunla ilgili ayrıntıların bilinmediğini söyledi. Öğretici, "Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı bir an önce tüm paydaşların görüşlerine açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

07-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş