Arama sonuçları

Meslek liseliler, ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine pide ulaştıracak

Meslek liseliler, ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine pide ulaştıracak

Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine ramazan boyunca 100 bin pide ulaştıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında bir ay önce okulda kurulan ekmek üretim tesisinde öğrenciler ekmek ve pide yapmayı öğreniyor.

ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

Günlük ortalama 15 bin üretim kapasiteli tesiste çalışan öğrenciler, ramazan süresince üretecekleri pidelerden bir bölümünü kendi ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştıracak.

Üretilen ekmeklerin geri kalan kısmı da taşımalı sistemle eğitim verilen okulların yemekhanelerine gönderilecek.

EKMEK ÜRETİMİNDE 15 ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR

Okul Müdürü Volkan Şeşen, AA muhabirine, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından okul bünyesinde 120 metrekarelik alanda son teknoloji aletleri barındıran ekmek üretim tesisinin yaklaşık 1 ay önce faaliyete geçtiğini söyledi.

Ekmek üretim tesisinde 15 öğrenci ve 2 usta öğreticiyle haftanın her günü ekmek üretimi yapıldığını anlatan Şeşen, şöyle dedi: "100 bin ramazan pidesini öğrencilerimizin ailelerine ve çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizi okulumuzun rehber öğretmenleri ve muhtarlarla görüşerek belirliyoruz. Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her gün ramazan pidesi üreterek kendilerine ulaştırılmasını sağlıyoruz."

08-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş