Arama sonuçları

Meslek lisesisinin uygulamasıyla okul öncesi kurumları takip edilecek

Meslek lisesisinin uygulamasıyla okul öncesi kurumları takip edilecek

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmen ve öğrencilerinin geliştirdiği mobil uygulamayla okul öncesi kurumlarda yönetim ile veli bilgilendirme takibi güvenle yapılıyor.

Okulun Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Abdullah Öselmiş'in danışmanlığında 3 öğrencinin katkılarıyla "Muteg Mobil Okul Öncesi Uygulaması" hazırlandı.

TAKİP KOLAY OLACAK

Okul öncesi kurum yöneticisi, öğretmenleri ve velileri buluşturan uygulama, Android ve IOS programı olan tablet, telefonlar ve bilgisayarlarda kullanılabiliyor.

Öselmiş, AA muhabirine, salgın sürecinde kızının okul öncesi kuruma gitmeye başlaması üzerine anaokulu ve kreşlerde kullanılabilecek bir program geliştirmek için öğrencileriyle çalıştığını anlattı.

Uygulamanın, okul öncesi kurumların yönetim ve veli bilgilendirme sistemi olarak tasarlandığını belirten Öselmiş, şöyle dedi: "Okulumuzda yazılım geliştirme dalında eğitim gören öğrencilerimizle 1,5 yıllık bir emeğin sonucu bu uygulama kullanıma hazır hale geldi. Uygulamanın amacı öğretmenlerimizin tamamıyla yönetimsel işleri çok hızlı ve verimli bir şekilde yapabilmeleri."

Mobil uygulama kullanılarak kurumun finansal işlemlerinin kolayca yönetebileceğini, personel ve velilere duyuruların yayınlanabileceğini aktaran Öselmiş, uygulamanın, önemli gün ve haftalar ile öğrencilerin doğum günleri ve diğer etkinlikleri zamanı geldiğinde ilgili kişilere hatırlattığını, öğrencilerin ilaç bilgilerinin takibinin yapılabildiğini anlattı.

"KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA ÖNEM GÖSTERİLDİ"

Projede yer alan öğrencilerden Arda Aktaş, yazılımını yaptıkları programın öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağladığını dile getirdi.

Aktaş, "Gerekli tüm önlemler alınarak tamamen kapalı bir ortamda geliştirildi. Kişisel verilerin güvenli şekilde korunmasına önem gösterildi" dedi.

"PROJELER MESLEKİ EĞİTİMİN BAŞARISI"

Okul Müdürü Hamit İzdaş ise okulda üretilen projelerin mesleki eğitimin başarısı olduğunu söyledi. İzdaş, programın kullanılmaya başlanmasıyla okul öncesi eğitimde büyük kolaylıklar sağlanacağını ifade etti.

12-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş