Arama sonuçları

Meslek yüksekokulu mezunu kadınlarİçin çalıştay düzenlendi

Meslek yüksekokulu mezunu kadınlarİçin çalıştay düzenlendi

İstanbul Gedik Üniversitesi Kadın Girişimciliği ile Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezleri tarafından İstanbul Divan Asia Otel’de “Meslek Yüksekokulu Teknik Alan Mezunu Kadınların Eğitimi ve İşgücüne Katılımı” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştay’da kadınların teknik programlardaki eğitim sorunları, mesleki eğitime katılım, istihdamda karşılaşılan sorunlar ve bu alanlarda kadın girişimciliğinin durumu alanında uzman kişiler ve akademisyenler tarafından ele alındı.

‘POZİTİF AYRIMCILIK GEREKLİ’
Açılışını; YÖK Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi Başkanı Prof Dr. Sezer Komsuoğlu, İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek’in yaptığı program, “Türkiye’de Kadın İstihdamı” konulu panel ile devam etti. Hülya Gedik konuşmasında Meslek Yüksekokulu bulunan bir üniversite olarak, okurken çalışmanın eğitim hayatı sonrası profesyonel hayatta tercih edilmenin önemli bir anahtarı olduğunu belirtti. Gedik Holding olarak kadın istihdamına önem verdiklerini de belirten Hülya Gedik kadına halihazırda verilen sosyal hakların ve pozitif ayrımcılığın gerekliliğini vurguladı.

‘SANAYİNİN İHTİYACINI KARŞILAMADA ÖNEMLİ’
Yaptığı konuşmada Meslek Yüksekokullarının sanayinin ihtiyaç duyduğu ara eleman konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten YÖK Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi Başkanı Prof Dr. Sezer Komsuoğlu, hali hazırda Türkiye’de 7.5 milyon yükseköğretim öğrencisi bulunduğunu ve bunun yüzde 33’ünün ön lisans öğrencisi olduğunu belirterek ileriye yönelik nitelikli iş gücü ve sürdürülebilir ekonomi için MYO’ların çok önemli olduğunu, mevcut sıkıntıların giderilerek bu okullara gerekli prestijin geri kazandırılması gerektiğini söyledi. Özellikle MYO mezunu kızların eğitimleri sonrası çalışma hayatı yerine ev hayatı ve anneliği seçtiklerinin de altını çizen Komsuoğlu, ayrıca kızların girişimcilik konusunda da cesaretlendirilmeleri gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmaları sonrası program Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berna Zengin’in moderatörlüğünde ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Pendik İş-Kur Müdürü Yasin Turunç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Arzu Gür, Turkish Women's International Network kurucusu Melek Pulatkonak’ın katılımlarında “Türkiye’de Kadın İstihdamı Paneli” ile devam etti.

5 FARKLI OTURUM DÜZENLENDİ
Panel sonrası gerçekleştirilen 5 farklı oturumdan oluşan çalıştay ise Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelmiş 10 Meslek Yüksek Okulundan (Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu, Ardahan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu, Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, İstanbul Gedik Üniversitesi Gedik Meslek Yüksekokulu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Meslek Yüksekokulu, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Uludağ Üniversitesi Teknik bilimler Meslek Yüksekokulu ) 2 öğrenci ve 2 öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Gruplar, “Mesleki Eğitime Kadınların Katılımı ve Teşvik Programları, Teknik Programlarda Kadın Öğrencilerin Eğitim Sorunları, Kadın Teknik Elemanların İstihdamda Karşılaştığı Sorunlar, Kadın Teknik Elemanların İş Yerinde Yaşadıkları Sorunlar, Teknik Alanda Kadın Girişimciliğin Durumu ve Teşvikler” oturum temaları çerçevesinde konuyu ele aldılar. Program Genel Değerlendirme ve Sonuç Bildirgesi okunması sonrası sona erdi.

29-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş