Arama sonuçları

MHP'li Aycan: Öğretim üyesi kadrosu ve laboratuvarları eksik tıp fakültelerinde eğitim verilmesin

MHP'li Aycan: Öğretim üyesi kadrosu ve laboratuvarları eksik tıp fakültelerinde eğitim verilmesin

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, öğretim üyesi kadrosu ve laboratuvarları eksik tıp fakültelerinde eğitim verilmemesini istedi. Aycan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) görevlerinin, tabipleri temsil etmek ve mesleki sorunlarıyla ilgilenmek, tıp etiğini korumak, tıp eğitimine ve halk sağlığının gelişimine katkı sunmak olduğunu anlattı.

Aycan, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın söylemlerinin, Türk tabiplerini temsil etmediğini; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin karşısında olduğunu belirtti.

HEKİMLERİ ÇOK ÜZDÜ

Aycan, TTB'nin sürekli Türk ordusuna ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı açıklamalarla gündeme gelmesinin, yıllarca hekimlik yapmış bir vatandaş olarak kendisini de hekimleri de çok üzdüğünü ifade etti.

MHP'li Aycan, öğretim üyesi kadrosu ve laboratuvarları yetersiz tıp fakülteleri nedeniyle tıpeğitiminde ciddi sorunların yaşandığını da öne sürerek, şöyle dedi: "YÖK'e seslenmek istiyorum; öğretim üyesi kadrosu ve laboratuvarları eksik tıp fakültelerinde eğitim verilmesin. Tıp fakültelerinin temel amacı araştırma ve eğitimdir. Tıp eğitimi ile ilgili çabaları özendirmek, teşvik etmek gerekir. Tıp eğitiminde de performans uygulanabilir, böylece öğretim üyeleri açısından derse girmek cazip hale getirilebilir."

31-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş