Arama sonuçları

Millet Kütüphanesi'nde Apple Yetkili Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı

Millet Kütüphanesi'nde Apple Yetkili Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Apple Yetkili Eğitim Merkezi'nde (AATCE) öğrencilere swift kodlama ile uygulama geliştirme konusunda eğitim verilecek bir program oluşturduklarını belirtti. Koç, "Burası Apple'ın yetkilendirilmişeğitim merkezi, bundan sonra eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Koç, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi İnovasyon Merkezi Atölyeleri kapsamında gerçekleştirilen, AATCE açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin her kur kapsamında Apple'ın yetkili eğitim merkezinden 120 saat eğitim alacağını söyledi.

İLK EĞİTİM BAŞLADI

Öğrencilerin bugün ilk eğitimlerine başlayacaklarını anlatan Koç, "Burası Apple'ın yetkilendirilmiş eğitim merkezi. Burada dünya standartlarında 3 ay boyunca 120 saatlik kaliteli bir eğitim alacaksınız" dedi. Koç, öğrencilere swift kodlama ile uygulama geliştirme konusunda eğitim verilecek bir program oluşturduklarını belirterek, bu eğitimlerin ücretsiz olacağını söyledi.

Eğitim için vatandaşların ve öğrencilerin e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabileceklerini dile getiren Koç, şöyle konuştu: "Dünya çapında geçerli sertifika alacaksınız. olacak. Apple'ın yetkilendirmiş olduğu bu eğitimi aldıktan sonra da kariyerinize yeni fırsatlar doğurmuş olacaksınız. Eğitim sistemimizi de çeşitlendireceğiz, daha farklı eğitimler de koyacağız. Milletin evi dediğimiz Millet Kütüphanesi'ni sadece bir kütüphane olmaktan çıkartıp, burada eğitim verilen canlı bir ortama dönüştüreceğiz"

Koç, bu merkezin yanında yakında ayrıca bir oyun ve bir de siber güvenlik atölyesi açacaklarını bildirdi.

23-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş