Arama sonuçları

Milli Eğitim Bakanı Özer: Mesleki eğitimde şu anda 198 tescil aldık

Milli Eğitim Bakanı Özer: Mesleki eğitimde şu anda 198 tescil aldık

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimdeki tescil hedefleriyle ilgili "Şu anda 198 tescil aldık. Yıl sonuna kadar 250'yi hedefliyoruz" dedi.

Balıkesir'in Altıeylül ilçesindeki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret etti. Okul müdüründen çalışmalarla ilgili bilgi alan ve kurulan stantları gezen Özer, Balıkesir Üniversitesi'ne ait "Ebabil Drone Takımı"nın standını da inceledi.

"ŞU ANDA 198 TESCİL ALDIK. YIL SONUNA KADAR 250'Yİ HEDEFLİYORUZ"

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ve öğrencilerle görüşen Özer, patent, marka-model ve tasarım ile tescil alanında mesleki eğitimin çok iyi bir enformasyon üstlendiğini belirtti. Öğrencilerin çalışmalarını çok beğenen ve üniversiteyle mesleki teknik liselerin iş birliğinin önemine değinen Özer, şöyle devam etti:

"Şu anda 198 tescil aldık. Yıl sonuna kadar 250'yi hedefliyoruz ki çok rahat karşılayacağız çünkü 800'ün üzerinde başvuru şu anda değerlendirme aşamasında. Mesleki eğitimde ne üniversitelerdeki mühendislik fakülteleriyle ne kadar çok iş birliği halinde olabilirsek hem sizin öğrencileriniz hem de bizim öğrencilerimiz için iyi olur. Sizin öğretmenleriniz de bizin derslere girebilir, dolayısıyla güç birliği yapıp çok daha iyi ürünler ortaya çıkartırız. Bu tip şeylerde sponsora gerek yok, biz her türlü destekleriz. Burada bir AR-GE merkezi kuralım, onun içini donatalım, üniversitedeki öğrencilerimiz de kullansın. Gelsinler burada öğrencilerle birlikte projeler geliştirsinler. Bir de ortak tescile odaklanalım yani üniversite ile mesleki teknik öğrencileriyle birlikte bir tescili alalım. Dolayısıyla bunu da 'İlk olarak Balıkesir'de aldık.' diyebilelim. Biz de her türlü destek olalım."

08-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş