Arama sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı, yetkisini hiçbir vakfa ya da derneğe devredemez

Milli Eğitim Bakanlığı, yetkisini hiçbir vakfa ya da derneğe devredemez

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yetkisini hiçbir vakfa ya da derneğe devredemeyeceğini belirterek, gerçekleri söylediği için bir haber sitesinin kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

VAKIF VE DERNEKLERLE GÖREV PAYLAŞIMI

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Bakanlığın vakıf ve derneklerle görev paylaşımı yaptığına ilişkin açıklamasını hatırlattı.

"Gerçekleri gündeme getirdiğim için tehdit aldım" diyen Kaya, bir Twitter hesabı ve haber sitesinin kendisine yönelik tehdit içerikli paylaşımda bulunduğunu öne sürdü.

Kaya, "Sizin tehditlerinize pabuç bırakmayacağız, doğruları her platformda söylemeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı sizin zalim ellerinize asla bırakmayacağız" dedi.

Kendisini tehdit edenler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildiren Kaya, şöyle dedi: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev alanına bu vakıfların müdahale etmesi ve inisiyatif kullanması kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı, yetkisini hiçbir vakfa ya da derneğe devredemez. Milli eğitim sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğunda. Tecavüzle, tacizle, ölümle, dayakla anılan kurumların, çocuklarımızı eğitim adı altında kıskaca almasına karşıyız."

12-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş