Arama sonuçları

Milli Eğitim Şûrası toplanıyor: Gizli gündem var mı?

Milli Eğitim Şûrası toplanıyor: Gizli gündem var mı?

Milli Eğitim Şûrası, 7 yıl aradan sonra bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde toplanıyor. Şûranın açılışı  bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in konuşmasıyla başlayacak.

Yarın ise Temel eğitimde fırsat eşitliği, mesleki eğitimin iyileştirilmesi ve öğretmenlerin mesleki gelişimi ile ilgili oluşturulan özel ihtisas komisyonlarının toplantısı olacak. 3 Aralık Cuma günü ise komisyonların tavsiye kararları onaylanacak.

En büyük iki eğitim sendikası Eğitim Sen ve Eğitim İş Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak Şûra’yı protesto ederek, katılmayacaklarını açıkladı.

GİZLİ GÜNDEM OKUL ÖNCESİNE DİN EĞİTİMİ Mİ

En çok merak edilen konulardan birisi ise okul öncesi eğitim konusunda hangi kararların alınacağı oluyor. Önümüzdeki yıl 5 yaşın zorunlu okul öncesi eğitime alınacağının açıklanmasıyla birlikte gündeme getirelecek konular arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş için düzenlediği Kuran kurslarının da zorunlu okul öncesi eğitim kapsamına alınması ve kurslarının da “anaokulu” olarak kabul edilmesi yönünde bir karar çıkabilir mi? Ya da okul öncesi eğitime din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olarak okutulması?

Eğitimciler, Şura kararlarının bağlayıcı değil, tavsiye niteliğinde olduğunu hatırlatıyor. Ancak liselerde din derslerinin artırılması, 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi de “Şûra kararları” referans gösterilerek yaşama geçirildi. Bu nedenle eğitimcilerin de dile getirdiği gibi “yapılmak istenenler” Şûra kararları denilerek de eğitim sistemine entegre edilebiliyor. Bu yüzden de okul öncesi eğitime din dersinin eklenmesi yönünde karar çıkabileceğine işaret ediyorlar.

01-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş