Arama sonuçları

Muğla'da meslek liselerinde akıllı tarım projeleri uygulanıyor

Muğla'da meslek liselerinde akıllı tarım projeleri uygulanıyor

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, mesleki eğitim kurumlarında iş piyasasının taleplerine yönelik çalışmaları artırmak ve bölgesel kalkınmaya destek sağlamak amacıyla köy okullarında akıllı tarım ve akıllı arıcılık projesi başlattı.

Meslek liseleri bünyesinde ilk defa üretilecek olan akıllı tarım akıllı arıcılık makine ve ekipmanları Meslek liselerinin bilişim teknolojileri, elektrik elektronik, kimya teknolojileri, ahşap teknolojileri ve tarım alanları işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

AKILLI TARIM ÇALIŞMALARI

Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından akıllı tarım cihazı uygulama serasına yerleştirilerek ilk denemeler gerçekleştirildi.

Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yaklaşık 29 bin metrekare tarım alanının bir bölümüne buğday ekildi. Okulun seracılık uygulama bölümünde 500 metrekarelik sera alanında yetiştirilen marulların hasadı yapıldı.

Ayrıca 5 bin metrekare alanda yetiştirilen biberiye ve adaçayı gibi tıbbi aromatik bitkilerden krem, kolonya, parfüm, sabun, bitki çayı gibi ürünlerde kullanılmak üzere proje kapsamında alınan damıtma cihazı ile aromatik yağ elde edildi.

 TARIMDA SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl tarımda adeta seferberlik ilan ettiğini söyledi. Geleceğin tarımda olduğuna dikkat çeken Çay, "Tarıma yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Gelecek tarımda diyoruz ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Tuğçe Doğru ise, üzerinde çalıştıkları akıllı tarım cihazının kendi içerisinde fonksiyonları olduğunu söyledi.

24-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş