Arama sonuçları

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Herkese iş var ama iş beğenmeme durumu var

MÜSİAD Başkanı Asmalı:  Herkese iş var ama iş beğenmeme durumu var

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, "Çok eleman arayan ama bulamayan var. Maalesef Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var. Emek yoğun işlerde çalışmak istenmiyor" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, "Türkiye'de iş beğenmeme durumu" olduğunu öne sürdü.

Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulunan Mahmut Asmalı, asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapıldığını, fiyatlar arttıkça ücretleri yükseltmenin enflasyonu daha da yukarı çekeceği, ücretlinin de mağdur edilmemesi için başka bir sosyal yol bulunması gerektiğini savundu. 

"İŞSİZLİĞİN DAHA GERİ GELMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Asgari ücretin İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere cazip olmayabileceğini belirten Asmalı, şöyle dedi: "Ama Anadolu'da bu ücretle daha rahat yaşanabilir. Ama buradaki işler de tercih edilmiyor. İhracatın bu kadar geliştiği ortamda, işsizliğin bu kadar olmaması gerekiyor. İşsizliğin daha geri gelmesi gerektiğini düşünüyoruz."

HERKESE İŞ VAR AMA...

Türkiye'de çalışmak isteyen herkese iş olduğunu iddia eden Asmalı, şunları söyledi:

"Bizim üyelerimizden gelen duyumlarınız var. Çok eleman arayan ama bulamayan var. Maalesef Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var. Emek yoğun işlerde çalışmak istenmiyor. İnsanlar ağır işlerde, emek yoğun işlerde çalışmak istemiyor. Çalışsa da verimli olmuyor. Yabancı uyruklu işçiler bu işlerde daha fazla çalışıyor."

11-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş