Arama sonuçları

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi 144 öğrenciye hizmet verecek

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi 144 öğrenciye hizmet verecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Bursa'nın İnegöl ilçesinde MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) açılışında, hayırsever iş insanı ve MÜSİAD'ın İnegöl şubesinin kurucularından Necati Barışman'ın öncülük ettiği ve merhum annesine adadığı nitelikli bir eğitim yuvasını açtıklarını söyledi.

32 oda, 24 derslik ve 11 laboratuvarı bulunan merkezin özel yetenek sınavlarında başarılı olan öğrencilere hizmet vereceğini aktaran Asmalı, güçlü Türkiye'yi bu yetişmiş yetenekli, yeni nesillerin inşa edeceğini anlattı.

TEKNOFEST KUŞAĞI

Asmalı, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Teknofest kuşağı sahadaki güçlü Türkiye'nin, beşeri ve sosyal bilimlerde yetişecek kuşaklar ise masadaki güçlü Türkiye'nin öncüleri ve neferleri olacak. "

Asmalı, küresel ölçekte toplam 165 şubesi ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD'ın 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 binin üzerindeki şirketiyle hem Türkiye ekonomisine katma değer sağladığını hem de yurt içinde ve dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine öncülük ettiğini anlattı.

MERKEZ 144 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

Bursa Valisi Yakup Canbolat da İnegöl ilçesindeki toplam 2 bin 231 bir derslikte İnegöllü hayırseverlerin payının oldukça büyük olduğunu vurguladı.

Canbolat, 616 dersliğin İnegöllü hayırseverlerin desteğiyle yapıldığını belirterek, "Açılışını yaptığımız ve 144 öğrencimize hizmet veren Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezimiz de MÜSİAD İnegöl Şubesinin marifetiyle tamamlanmıştır" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de ülke kalkınmasına birçok alanda katkı koyan MÜSİAD'ın gençlere ve eğitime verdiği destekle Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi'ni hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Hayırsever iş insanı Necati Barışman da bu eserin eğitimde fırsat eşitliğinin örneği olacağına inandıkları bir eğitim kurumu olacağını ve eserin sahiplerinin İnegöl'deki eğitimcilerolduğunu belirtti.

16-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş