Arama sonuçları

'Nazi selamı' krizi çözüldü: Özür dilendi ve öğrencilere 'Holokost' eğitimi verilecek

'Nazi selamı' krizi çözüldü: Özür dilendi ve öğrencilere 'Holokost' eğitimi verilecek

Ulus Özel Musevi Lisesi ve Üsküdar Amerikan Lisesi'nden öğrenciler, okul yöneticileri ve vakıf temsilcileri arasında yapılan toplantıdan çıkan karara ulaşıldı.

Liseler arası futbol turnuvasında Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) futbol takımından birkaç öğrenci Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) öğrencilerine karşı gol sevinçlerini Nazi selamı vererek yapmıştı. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, liseler arası futbol müsabakasında Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımı oyuncularının, Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı gol sevinçlerini topluca "Nazi selamı" vererek yapmasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. 

TOPLANTIDAN NE SONUÇ ÇIKTI?

Odatv haberine göre UÖML ve ÜAL ile öğrenciler ve vakıf temsilcileri arasında toplantı yapıldı. Toplantıya katılan Üsküdar Amerikan Lisesi okul müdür, müdür yardımcısı, takım koçu, takım kaptanı ve öğrenci temsilcileri Özel Musevi Lisesinden özür diledi. 

Velilere gönderilen mesajla duyurulan kararda, olaya karışan öğrencilere Holokost eğitimi verileceği belirtilerek, şöyle denildi: “Bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için sıfır tolerans gösterilmesi ve holokost eğitiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda fikir birliğine varıldı.”

İşte o mesaj:

Sayın velilerimiz,

Geçtiğimiz hafta lise futbol takımımızın maçında yaşanan olayla ilgili olarak, Üsküdar Amerikan Lisesi’nden bir heyet ile Vakıf Başkanımız, Vakıf Üyelerimiz, Genel Müdürümüz, Eğitim Koordinatörümüz, Lise Müdür ve Müdür Yardımcımız ile futbol takımında oynanan bazı öğrencilerimizin de içinde olduğu öğrenci temsilcileriyle bir toplantı yaptı.

EĞİTİM VE PROGRAMLAR DÜZENLENECEK

Toplantının açılışında Vakıf Başkanımız Metin Bonfil, olayın hassasiyetine ve önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Vakıf başkanımız ardından Üsküdar Amerikan Lisesi heyetinden Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı, Takım Koçu Kaptanı ve öğrenci temsilcileri, söz alarak özürlerini iletti ve her türlü ayrımcılığa, antisemitizme karşı sıfır tolerans çizgisinde olduklarını, iki okulun işbirliği ile bu konularda eğitimler ve programlar düzenlemeye hazır olduklarını dile getirdiler.

Toplantıda söz alan öğrencilerimiz ve okul yöneticilerimiz bu özrü kabul ettiklerini belirterek olaya karışan öğrencilere uygulanacak yaptırımlardan, Üsküdar Amerikan Lisesi’nin bu öğrencilere ve tüm okul geneline verecekleri Holokost eğitimlerinden haberdar olmak istediklerini ifade ettiler.

Toplantı, bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için, sıfır tolerans gösterilmesi ve Holokost eğitimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda fikir birliğine varılarak sona erdi.

22-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş