Arama sonuçları

ODTÜ öğrencileri deprem bölgesinde

ODTÜ öğrencileri deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Ankara'dan gelen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ekipleri, ziyaret ettikleri Adıyaman'daki çadır kentlerde kimya deneylerinden, boyamaya birçok etknlik gerçekleştirerek çocukların gönüllerine dokunuyor.

 

Aralarında bilim merkezleri gönüllüsü öğrenci ve eğitimcilerin bulunduğu ekip, Adıyaman'daki çadır kentleri geziyor. Ekiptekiler, burada boyama, kimya deneyleri ve çeşitli oyunlarla çocukların keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor. Ekiptekiler, yanlarında getirdikleri oyuncukları da çocuklara hediye ediyor.

ÇOCUKLARA MORAL OLSUN DİYE

ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yunus Eren Kalay, AA muhabirine, deprem bölgesindeki çocuklara moral olması için bölgede olduklarını söyledi. Ekiplerce çadır kentleri ziyaret ettiklerini anlatan Kalay, "Burada eğitim fakültemizden, toplum bilim merkezimizden ve kurumsal iletişim ofisimizden ekiplerimiz var. Çeşitli deneyler ve aktiviteler yapıyoruz. Adıyaman'daki çadır kentlerimizi ziyaret ediyor ve oradaki çocuklarımızla etkinlikler yapıyoruz. Ekiplerimiz burada çocuklarımızla birebir ilgileniyor, bir nebze de olsa oyunlar oynayarak mutlu olmalarını sağlıyor. Çocuklar üzücü bir dönem yaşıyor, moralleri oldukça bozuk. Onlara bir nebze de olsa keyifli zaman geçirtiyoruz."

05-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş