Arama sonuçları

ODTÜ, öğretim elemanları için 'kariyer desteği' verecek

ODTÜ, öğretim elemanları için 'kariyer desteği' verecek

ODTÜ, üniversitenin kariyer merkezlerinde görev yapan öğretim elemanlarına yönelik TÜBİTAK destekli, Üniversite Kariyer Merkezi Çalışanları İçin Yenilikçi Kariyer Danışmanlığı Eğitimi (KARDAN) Projesi'ni başlattı.

ODTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ilk kez 1980'de "İş Bulma Bürosu" ismiyle kurulan ODTÜ Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce hazırlanan KARDAN Projesi, TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

PROJENİN KAPSAMI NEDİR?

Proje kapsamında üniversitede düzenlenen KARDAN etkinliğinin açılışında konuşan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, özellikle son 10 yıl içerisinde büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin çalışmaları sonucu ülkedeki kariyer merkezlerinin sayısında hızlı artış olduğunu belirtti.

Bu artışı daha anlamlı kılmak üzere bu merkezlerdeki personel ve hizmetin niteliğinin arttırılması noktasında üniversitelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Kök, buralarda görevli öğretim elemanlarının kariyer danışmanlığı konusunda kendilerini geliştirebilecekleri yenilikçi bir eğitim programına dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

ODTÜ Kariyer Merkezi Planlama Müdürü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eren Kalay, KARDAN projesiyle alan, akademi ve kariyer danışmanlığı deneyimi olan profesyonellerin işbirliğiyle Türkiye'de benzeri olmayan bir eğitim programı geliştirildiğini aktardı.

KİMLER KATILABİLECEK?

Projeyle kariyer merkezlerinde görev yapan öğretim elemanlarına güncel bilgi ve becerilerin uygulamalı olarak kazandırılmasının hedeflendiğini anlatan Kalay, proje sayesinde farklı üniversitelerdeki kariyer merkezi yetkililerinin ortaklaşa projeler geliştirebileceklerini kaydetti.

Etkinlikte, 22 şehirdeki 25 üniversitenin kariyer planlama merkezlerinde görev yapan öğretim elemanlarına güncel bilgi ve beceriler kazandırılacak. ODTÜ'deki ve farklı üniversitelerdeki uzmanlardan çeşitli konularda bilgi alacak katılımcılar, kariyer planlama alanında önemli merkezleri ziyaret edecek. Katılımcıların, üniversitelerde benzer görevleri yürüten öğretim elemanlarıyla ortak çalışmalar yapabilecekleri ağ oluşturacak.

09-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş