Arama sonuçları

ODTÜ’yü kazandılar ama 'uzaktan' okuyacaklar

ODTÜ’yü kazandılar ama 'uzaktan' okuyacaklar

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Senatosu, 18 Ekim’de hazırlık sınıfı dışında yüz yüze eğitime başlanacağını duyurdu. Pandeminin seyrine göre hazırlık sınıfı için de Bahar Dönemi’nde yüz yüze eğitime geçilebilecek. Karar, bu yıl ODTÜ’de okuma hayali kuran hazırlık sınıfı öğrencilerinin tepkisini çekti.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, öğrenciler, ODTÜ Rektörlüğü’ne Açık Mektup yazarak kararın iptal edilmesini istediler.

ÖĞRENCİLER KARARIN İPTALİNİ İSTEDİ

Mektupta, kendilerinin ayrı tutulmasının ODTÜ’ye karşı olan aidiyetlik hislerini ve üniversiteye karşı heveslerini yok ettiğini belirten öğrenciler, online eğitimin etkili bir öğretim yöntemi olmadığını, hazırlık eğitimini bir kamera ve mikrofon üzerinden almayı kabul etmediklerini belirttiler. Yetkili mercilerin kararı tekrar değerlendirmelerini isteyen öğrenciler, konuyu sosyal medyada da gündeme taşıdılar. Öne çıkan yorumlar şöyle:

"KİMSE TERCİH ETMEZDİ"

- 30 bin insanın içinden 2 bin 500 insanı ayırmak nasıl bir çözüm şekli? Öğrencilerin yüzde 90’ına okulu açarak geri kalan yüzde 10’unu mağdur ettiğinizin farkında değil misiniz?

- Virüsü sadece hazırlık öğrencileri mi bulaştırıyor?

- Bu haberi tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurmanız çok iyi bir strateji olmuş, tebrikler. 

- Online olacağı söylenseydi kimse ODTÜ’yü tercih etmezdi.

08-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş