Arama sonuçları

Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri durduruldu

Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri durduruldu

Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri durduruldu. BirGün'ün haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, koronavirüs tedbirleri kapsamında öğrenci nakil ve geçiş işlemlerinin durdurulduğunu bildirdi.

ÖĞRENCİ NAKİL VE GEÇİŞ İŞLEMLERİ DURDURULDU

Bakan Ziya Selçuk imzası ile gönderilen yazıda, şu ifadeler kaydedildi:

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün eğitim kurumlarının uzaktan eğitim süreci 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmış olup öğrenmenle; bu süreçte uzaktan eğitim yolu ile eğitim faaliyetlerine devam etmektedirler.

İlgi (a) Yönetmeliğin 12’nci maddesi hükümleri ile ilgi (b) Yönetmeliğin 37’nci maddesi hükümleri doğrultusunda Bakanlığımıza bağlı resmi/özel okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kumrularında kayıtlı olan öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri yapılmaktadır.

ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN

Bu bağlamda uzaktan eğitim sürecinin 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmış olması, Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alman tedbirlere ek olarak öğrenci hareketliğinin azaltılması adına Bakanlığımıza bağlı resmi/özel okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlan arasında gerçekleşen öğrenci nakil ve geçiş işlemleri ikinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuştur.”

06-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş