Arama sonuçları

Öğrenci ve öğretmen için ‘maskeli eğitim’ son bulacak mı?

Öğrenci ve öğretmen için ‘maskeli eğitim’ son bulacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan “hızlı antijen kiti”nin Sağlık Bakanlığı’ndan onay almasının ardından okullarda da öğrenci ve öğretmen için “maskeli eğitim” de son bulacak. Bursa’da  meslek liselerinin işbirliğiyle hazırlanan Kovid-19 antijen test kiti, 15 dakikada sonuç veriyor.

Kit, Bursa M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile aynı zamanda Ar-Ge merkezi olan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle üretildi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından kalıp tasarımları hazırlanarak piyasadaki eş değerlerinin 3'te 1 maliyetine üretimleri yapıldığı belirtilen kitler için "BRS-CA" adı altında marka tescil işlemleri başlatıldı. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı'na da onay başvurusunda bulunuldu.

MASKE UYGULAMASI KALDIRILACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bilim Kurulu onayını aldıktan sonra tedrici bir şekilde okul öncesinden başlayarak ilkokul 1, 2, 3 diye yavaş yavaş zorunlu maske uygulamasının kaldırılması için hazırlık içinde olduklarını söyledi. Bunun için antijen kitlerinin yaygın olarak kullanılması gerektiğinin altını çizen Özer, şunları söyledi:

"Çocuklarımızı PCR gibi tahrip unsuru herhangi bir müdahale olmadan tükürükten 15 dakika içerisinde sonuçları alacak şekilde uygulayıp, güvenli bir ortamı sağladıktan sonra çocuklarımızı maskelerinden yavaş yavaş tedrici olarak kurtaracağız. İlk başlangıcı okul öncesinden başlayacağız."

09-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş