Arama sonuçları

Öğrenci ve veli sorunlarla baş başa

Öğrenci ve veli sorunlarla baş başa

Öğrenci ve veli sorunlarla baş başa. Eğitimin, Covid-19 salgını nedeniyle dijital platformlara taşınmasının ardından eğitimde eşitsizlik de giderek derinleşmeye başladı.  BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Covid-19 Salgını ve Öğrenciler” isimli çalışmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti.

Çalışmada, en yoksul sosyoekonomik dilimde yer alan öğrencilerle en varlıklı sosyoekonomik dilimde yer alan öğrencilerin arasında salgın öncesinde var olan iki eğitime eşdeğer farkın, salgın nedeniyle yüzde 9-10 seviyesinde daha artabileceği belirtildi.

UNICEF raporlarına göre tüm dünyada okul dışı kalmış çocuk sayısının 24 milyon daha arttığını anımsatan Karabıyık, çalışmasında özetle şu bilgilere yer verdi:

“Ülkemizde bu dönemde örgün eğitimdeki 15 milyon 189 bin 878 öğrenciden, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre 2 milyon 834 bin 632’si EBA TV’ye hiç erişemedi. Gerçekte bu sayı çok daha fazla. Ayrıca EBA TV sistemini etkin kullanamayan milyonlarca öğrenci de göz önüne alındığında 6 milyondan fazla öğrencinin uzaktan eğitime erişemediğini söyleyebiliriz.”

ÖĞRENCİLER TARLADA

Birçok köyde internet, telefon ve televizyon bağlantı sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Karabıyık, “Köy okullarında okuyan birçok öğrencinin bu dönemde EBA’ya erişimi daha kısıtlı gerçekleşiyor” dedi ve ekledi:

“Okullar kapalı olduğu için, köyde bazı öğrenciler gündüzlerini evde ve tarlada ailelerine destek olarak geçiriyor. Bu da köyde yaşayan çocukların uzaktan eğitime erişimini azaltıyor. Birçok veli uzaktan eğitim süreci konusunda ne yapması gerektiğini bilmiyor. Özellikle kendi eğitim düzeyi yüksek değilse, çocuğun eğitimine nasıl destek olabileceğinden emin olamıyor.”

03-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş