Arama sonuçları

Öğrenci yurtları: Aşı zorunlu mu? Aşılı ve aşısız öğrenciler aynı odada kalacak mı?

Öğrenci yurtları: Aşı zorunlu mu? Aşılı ve aşısız öğrenciler aynı odada kalacak mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında eğitim gündemiyle toplandı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar da katıldı. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile YÖK Başkanı Özvar birlikte açıklama yaptı. Ardından da soruları yanıtladılar.

 

Yurtlarda kalacak öğrencilerden aşı istenip istenmeyeceğine ilişkin soru hem Sağlık Bakanı Koca’ya hem de YÖK Başkanı Özvar’a yöneltildi.

YURTLARDA NE OLACAK?

Üniversite öğrencilerinin yurtlardaki odalarında aşılı ya da aşısız olarak ayrılmasına yönelik bir karar alınıp alınmadığı sorusunu yanıtlayan Koca, şu yanıtı verdi:

"Yurtlarda en az bir öğrenciden fazla kişinin kaldığı odalarda aşılı birinin olmamasının nasıl karşılanacağını takdirlerinize bırakıyorum. Yani 1 kişiden fazla odalarda kalınma durumunda aşının ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum."

YÖK Başkanı  Özvar, bir gazetecinin Kovid-19 aşısı olmuş ve olmamış öğrencilerin yurtlardaki ortak kullanım alanlarının ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin sorusu üzerine Özvar, Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konu hakkında yakın zamanda açıklama yapacağını belirtti.

Özvar, bu kararın üniversitelerin yerleşkeleri içindeki yurtları da kapsadığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Bu bakımdan hepimiz bunu bekleyeceğiz ama tabii kampüsler için almış olduğumuz tedbirlerin, üniversitelerimizin içindeki yurtlarda da geçerli olacağını duyurmak isterim."

03-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş