Arama sonuçları

Öğrenciler, depremzede arkadaşları için 'kitap deposu' kurdu

Öğrenciler, depremzede arkadaşları için 'kitap deposu' kurdu

Ankara'nın Çankaya ilçesinde öğrenciler, depremden etkilenen arkadaşlarına eğitim ihtiyaçları konusunda destek olmak için "kitap deposu" kurdu.

Hilal Mahallesi'nde bulunan bir sitenin ortak kullanıma açık bölümü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere ulaştırılacak kitap ve kırtasiye ürünlerinin toplandığı depo olarak kullanılmaya başlandı.

ÖĞRENCİLERE KİTAP DEPOSU

Depremzede öğrenciler için "kitap deposu" fikrini ortaya atan Berfin Selin Beşenk, çalışmaya başlamalarının ardından birçok yayın evinden destek aldıklarını ve bir okulun öğrencilerinin kermesten topladıkları gelirle kitap bağışı yaptığını aktardı.

Birçok öğrencinin de kendi harçlıkları ile destekte bulunduğunu belirten Beşenk, kitap ve kırtasiye ürünlerinin depremzedelere ulaştırılmasına ilişkin, şöyle dedi: "Bir öğrencinin kitap ihtiyacını sosyal medya hesabımda paylaştım. Daha sonra bu durumda birçok öğrenci olduğunu fark ettim ve 'biz ne yapabiliriz' diye düşündüm. Ardından bir alan bulmaya karar verdik ve o alanda sosyal medyadan gönderilen kitaplarla bir depo oluşturmaya karar verdik."

Sosyal medya aracılığıyla çalışmanın duyurulmasının ardından depremzedelerin gelerekeğitim alanındaki ihtiyaçlarını temin ettiklerini söyleyen Beşenk, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için de test kitapları topladıklarını aktardı. Beşenk, depremzedelerin sosyal medyada "Portakal Depo" sayfasından kendilerine ulaşabileceklerini ve faaliyetin üniversite sınavına kadar devam edeceğini belirtti.

23-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş