Arama sonuçları

Öğrenciler finansal okuryazarlığı öğrenmeli

Öğrenciler finansal okuryazarlığı öğrenmeli

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Köksal, milli eğitim müfredatındaki derslerde son yıllarda girişimcilik ve finansal okuryazarlık konularına giderek daha çok değinilmesini çok kıymetli bulduklarını ve bunu bir başlangıç olarak gördüklerini belirtti. Köksal, "Bugün öğrenci olan gençlerimizi yarının bilinçli bireyleri ve ülke ekonomisinin şekillendiricileri olarak yetiştirebiliriz" ifadesini kullandı.

MÜFDEDATTA YER ALMASI

Köksal, FODER olarak hedeflerinin, finansal okuryazarlık konularının milli eğitim müfredatına dahil edilmesi ve çocukların küçük yaşlardan itibaren finansal okuryazarlık kavramlarını öğrenmeye başlamaları olduğunu belirtti.

OECD'nin de destek verdiği Küresel Para Haftası'nın bu yılki teması, "Paranı Akıllı Kullan, Geleceğini İnşa Et" olarak belirlendi. Tema kapsamında çocuklara ve gençlere erken yaşlardan itibaren maliyet konusunda dikkatli olmalarını sağlayacak zekaya dayalı alışkanlıklar edindirmek hedefleniyor.

Hayatın ilerleyen yıllarında karşılaşılabilecek finansal sıkıntılar konusunda bilinç oluşturulurken bir yandan da para yönetimi yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanıyo

 

29-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş