Arama sonuçları

Öğrenciler için kitap yazdı: İçimdeki Okul Sesleri

Öğrenciler için kitap yazdı: İçimdeki Okul Sesleri

Öğrenciler için kitap yazdı: İçimdeki Okul Sesleri. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğrencilere 'İçimdeki Okul Sesleri' kitabı. Selçuk'un yazdığı ve Ezgi Keleş'in resimlediği “İçimdeki Okul Sesleri”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken "Ziya Öğretmen’den çocuklara bir armağan" sözleri ile tanıtıldı.

Eğitim Bilişim Ağı EBA’nın dijital kütüphanesinde yerini alan kitap, sesli olarak da düzenlendi.

ÖĞRENCİLER İÇİN KİTAP YAZDI: İÇİMDEKİ OKUL SESLERİ

Bu sayede görme engelli çocuklar ve okul öncesi çocuklar da kitaba erişme fırsatı bulacak. Bakan Selçuk, kendini 'Ziya Öğretmen' diye tanıtarak, şunları dile getirdi:

“Selam, ben Ziya Öğretmen! Şimdi boyum tam bir metre doksan santimetre. Ama bir zamanlar sadece bir metreydi. O zamanlar bir okulda senin gibi bir öğrenciydim.”

Selçuk, öğrencilere içinden bir sesin sürekli ona bir şeyler yapmasını söylediğini anlattı. 

Selçuk, okul günlerinden uzun yıllar sonra da “Bunları çocuklarla paylaş” diyen sesi dinleyip bu kitabı yazdığını dile getirdi. 

ÇOCUKLUĞUM VE ÖĞRENCİLİĞİM

Bakan Selçuk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Çocukluğum ve öğrenciliğim el ele tutuştu; bu yıl, çocuklar için bir kitap yazdılar. 23 Nisan hediyesi olarak sıralarına bırakmaktı hayalim ama olmadı. Dijital kitap olarak okuyacaklar.

Ziya Öğretmen, çocuklara şöyle seslendi: “Bilmeni isterim ki bu ses hiçbir zaman susmayacak. Sonsuza kadar seninle birlikte olacak ve hep konuşmaya devam edecek. Mühim olan o sesi nasıl duyduğumuz, nasıl dinlediğimiz ve ona nasıl cevap verdiğimiz. Bir zamanlar duyduğu 20 sese verilecek cevaplar var. O sesler arasında, “Durma konuş” diyen, “Kalemi kemir” diyen, “Derse geç kal” diyen, “Komik bir şey söyle ve dersi kaynat” diyen, “Ders dinlemek yerine başka şeyler yapalım” diyenler var. 

Örneğin ‘Durma Konuş’ diyen sesi fark ettiğinde içinden 10’a kadar say, teneffüsü bekle. Eğer dayanabilirsen istediğin kadar konuşmak için tam 15 dakikan var.

Anlamadığını Söyleme, Anlamış Gibi Yap” diyen ses konuşmaya başlamadan parmağını kaldır ve hemen ‘Öğretmenim ben bu konuyu anlamadım, tekrar anlatır mısınız?’ ” de. Eminim, öğretmenin konuyu tekrar anlatmaktan hiç rahatsız olmaz ve yine eminim ki sınıfta o konuyu anlamayan tek öğrenci sen değilsin. Sayende diğer arkadaşların da konuyu tekrar edebilecekler.”

İÇİNİZDEKİ SESE İYİ BAKIN

Çocukların içindeki seslerle kurduğu iletişimin çok önemli olduğunun altını çizen Selçuk, öğrencilere içlerindeki sese yaşam boyu iyi bakmalarını öğütledi ve kitabını “Sevgiyle, kitapla, bilgiyle, iyilikle kal” diyerek imzaladı.

Ziya Öğretmen’in “İçimdeki Okul Sesleri” adlı kitabına http://cdn.eba.gov.tr/kitap/ linkinden ulaşmak mümkün. Çocuklar ve kendi öğrenciliğindeki okul seslerini duymak isteyen yetişkinler, kitabın dijital sesli kopyasına çevrimiçi olarak da ulaşabilecekler.

21-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş