Arama sonuçları

Öğrenciler isterlerse başka bir şehirde sınava girebilecek

Öğrenciler isterlerse başka bir şehirde sınava girebilecek

Öğrenciler isterlerse başka şehirde sınava girebilecek. İlkokullarda bu dönem sınav yapılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla bulundukları illerde sınava girebilecekleri kararını aldı.

Uzaktan eğitim 22 Ocak’a kadar uzalırken, ikinci dönemin ara tatilinin bir haftası da yarıyıl tatiline eklendi. Böylece ikinci dönem 15 Şubat’ta başlayacak.

ÖĞRENCİLER İSTERLERSE BAŞKA ŞEHİRLERDE SINAVA GİREBİLECEK

MEB, yaptığı düzenleme ile ilk kez bir uygulamanın yolunu da açtı. Buna göre öğrenciler okudukları illerdeki okullar yerine, bulundukları illerdeki okullarda sınava girebilecek. Bu düzenlemenin gerekçesi öğrenci hareketliliğini azaltmak.

İşte açıklama:

İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaöğretim öğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık 2020 Pazartesi gününe kadar velilerinin okul yönetimine başvurması halinde, öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla o tarih itibariyle bulundukları illerde sınavlara katılabileceklerdir.”

Burada kural okudukları okul türü ile aynı okul olması. Bunun için veliler 28 Aralık’a kadar dersleri belirleyip bulundukları ildeki okul müdürlüğüne başvuracak. Bir de okudukları okulların müdürlerini bilgilendirecek. Sınava girdiği okul müdürü puanları, öğrencinin kayıtlarının olduğu okula elektronik ortamda bildirecek, sınav evraklarını da ulaştıracak.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem puanları, haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın, öğrencilerin her dersten bir sınav puanı, bir performans çalışması ve derse hazırlık, devam, aktif katılım, örnek davranışları gibi ders içi katılımlarına ilişkin performans puanları ile belirlenecek.

YAZILILAR NE OLACAK?

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecek. İlkokulda ise yazılı yok. Karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir

18-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş