Arama sonuçları

Öğrenciler KYK bursu sonuçlarına isyan etti: Kime çıkıyor bu burslar?

Öğrenciler KYK bursu sonuçlarına isyan etti: Kime çıkıyor bu burslar?

Öğrenciler KYK bursu sonuçlarına isyan etti: Kime çıkıyor bu burslar? KYK bursu sonuçlarına isyan eden öğrenciler sosyal medyada “Bu burslar neye göre belirleniyor” diye sordu. BirGün’de yer alan habere göre, öğrenciler “Tüm öğrencilere karşılıksız burs verilmelidir” dedi

Verilen burs/kredi öğrencilerin temel ihtiyaçlarını bile karşılamaya yetmezken emekçi çocukları yine ‘’kredi’’ adı altında borçlandırılıyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru sonuçlarını dün açıklandı. Açıklamanın hemen ardından sosyal medyada gençler ‘burs kazanma kıstası ne’ diye sordu. Özellikle her sene olduğu bu yıl da kimi ihtiyaç sahibi gençlerin kredi almaları sosyal medyada gündem oldu. Yoksul öğrenciler borçlandırılmalarına isyan etti.

Öte yandan KYK başvurularında gençlik merkezi ve genç gönüllüler platformuna üye misiniz sorusu akıllara torpil mi isteniyor sorusunu getirmişti. KYK bursu alamayan öğrenciler BirGün’e konuştu.

'TÜM ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ BURS VERİLMELİ'

Ankara Üniversitesi Öğrencisi Bilal Aktaş, sözlerine “Salgın hayatımızı doğrudan etkiledi ve bu nedenden dolayı yükümüzü hafifletebilmek adına KYK bursuna başvurdum” diyerek başladı.

Başvuru sürecinde "Gençlik meclisine üye misiniz?" sorusunun sorulduğunu hatırlatan Aktaş, şöyle devam etti:

"İkamet etmediğim bir şehirde okuyacak bir genç olarak gelecek bursun miktarının geçimim açısından önemli olmasına rağmen giderlerimi karşılamak açısından yetersiz kalacağından endişeleniyorum. Bursun benim gibi birçok arkadaşımıza çıkmaması akıllarda soru işaretine neden oluyor. Ufak çaplı yardımların haricinde, okuyan nüfusun eğitim imkânlarına ve olanaklarına daha fazla önem gösterilmelidir ve okuyan her öğrenciye karşılıksız burs verilmelidir."

Bu sene üniversite kazanan belirten ODTÜ Öğrencisi Tolga Aktaş ise KYK burslarının bile yetersiz kaldığından yakındı. Tolga Aktaş, ailelerinin de maddi durumu çok iyi olmayan birçok üniversite öğrencisinin bu ekonomik krizin ve pandeminin yarattığı kötü şartlar altında geçimini sağlamak için iş bulmaya ve para kazanmaya çalıştığını ve bir yandan da uzaktan eğitimini sürdürmeye çabaladığını belirtti.

KYK bursu alamayan öğrenciler arasında olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrencisi Sedanur Aydın da üniversite mezunlarının iş bulamadığını hatırlattı. Öğrenim kredisi almayacağını belirten Aydın “Üniversite bittikten sonra bu borcu ödeyecek imkânım olup olmayacağını bilmiyorum. Mezun olduktan sonra iş bulacağımdan emin olsaydım öğrenim kredisi alırdım. Şimdiden geleceksizlik kaygısı yaşıyoruz” dedi.

09-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş