Arama sonuçları

Öğrenciler MEB'in kaynak kitaplarıyla sınavlara hazırlanıyor

Öğrenciler MEB'in kaynak kitaplarıyla sınavlara hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu yardımcı kaynak kitaplar Şırnak'ta özellikle kırsalda yaşayan öğrencileri mutlu etti.

Bakanlık, sene başında ücretsiz dağıttığı ders kitaplarının yanı sıra sunduğu yardımcı kaynak etkinlik kitaplarıyla da sınavlara hazırlanan öğrencilerin eğitimine katkı sunuyor.

EK KAYNAKLAR SAĞLANIYOR

T​​​​​üm eğitim kademeleri için öğrencilerin ek kaynak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma yapan Bakanlıkça 2. sınıftan 12. sınıfa kadar hazırlanan yardımcı kaynaklar 2021-2022 eğitim-öğretim sürecinde öğrencilere dağıtıldı.

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için de çalışma kitapları nisan ayı içinde öğrencilere ulaştırıldı.

Kitap gönderilen illerden biri olan Şırnak'ta, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için il geneli 96 bin 456, LGS için de 11 bin 723 kitap dağıtımı yapıldı. 2 ve 4. sınıflar için ise toplamda 167 bin 135 kitap öğrencilere ulaştırıldı.

Bakanlığın sunduğu bu destek öğrencileri sevindirdi. 

275 BİN 314 KİTAP DAĞITILDI

Şırnak Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, AA muhabirine, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimdefırsat eşitliliği uygulaması ile sunduğu yardımcı kaynakların özellikle ekonomik sebeplerle kitap temin edemeyen velilere büyük kolaylık sağladığını söyledi.

"Bakanlığımızın kendi kaynaklarından sına

"EĞİTİM HAYATLARINA KATKI SAĞLAYACAK"

Merkez Fatih Lisesinde matematik öğretmeni Halil Efe, Bakanlığın kaynak kitap desteğinin sınava hazırlıkta bir standart getirdiğini söyledi.

Efe, "Öğrencilerimiz kaynağa ulaşmakta ve kitap almakta çok zorlanmaktaydı. Bu konuda çok büyük avantaj oldu" diye konuştu.

"TESTLER HEM EĞLENCELİ HEM ÖĞRETİCİYDİ"

Öğrencilerden İpek Zeyrek, dağıtılan kaynak kitapların kendisine olumlu katkı sağladığını dile getirerek, "Testler hem eğlenceli hem öğreticiydi. Herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Senanur Konuk da Bakanlığın ücretsiz dağıttığı kaynak kitapların derslerine büyük katkı sağladığını söyledi.

02-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş