Arama sonuçları

Öğrenciler online sınav istiyor

Öğrenciler online sınav istiyor

Hibrit eğitime devam eden üniversitelerden bazıları final sınavlarını yüz yüze yapacağını duyurdu. Öğrenciler ise barınma, ulaşım sorunları ve seçim nedeniyle sınavların online olarak gerçekleştirilmesini istiyor.

Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 30 Mart’ta aldığı kararla uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıklamıştı.

FİNAL SINAVLARINDA KARAR ÜNİVERSİTELERDE

Vizelerin online yapılmasına karar verilirken final sınavları için ise tercih, üniversite yetkili kurullarına bırakıldı. Bu karar çerçevesinde Kocaeli, Sakarya, Van Yüzüncü Yıl, Beykent, Okan, Bayburt üniversitelerinin de aralarında bulunduğu bazı üniversiteler, sınavları yüz yüze yapacaklarını duyurdu. Dicle Üniversitesi ise dün finallerin online yapılmasına karar verdi.

“KALACAK YERİMİZ YOK”

Öğrenciler, kalacak yerlerinin olmaması, ulaşım masrafları ve 14 Mayıs’taki seçimler gibi nedenlerle finallerin yüz yüze yapılacak olmasına tepki gösteriyor. Karar nedeniyle depremzedelerin de mağdur olduğunu belirten öğrencilerin görüşleri şöyle:

Nisa İpek Alpaslan: Hatay’da yaşıyorum, ailem depremzede. İki haftalık sınav süreci için tekrar gidip gelme şansım yok. Uzaktan eğitime geçilince evimi boşalttım. Ayrıca böyle bir ulaşım masrafı da yapamam. 

Nimet Nimetoğlu: Şanlıurfa’da yaşıyorum. Ulaşım masrafları nedeniyle gitmek istemiyorum. Yurtlarını, evini boşaltan arkadaşlarımızın kalacak yerleri de yok. Birçok arkadaşımız mağdur olacak.

Simge Öztürk: Sınavlar yüz yüze yapılırsa birçok arkadaşımız gelmekte sorun yaşayacak. Şehir dışından gelecek birçok öğrenci ise oy kullanamayacak.

Ecren Kardaş: Herkes evini kapatıp ailesinin yanına döndü. Depremzede arkadaşlarımız hâlâ düzenlerini kuramadı. Ayrıca sınavlar nedeniyle oy kullanamayacak öğrenciler var.

Alperen Çelik: Kalacak bir yerim yok. 12 gün süren sınav takvimi bana en az 10 bin TL’ye mal olacak. Ekonomik sebeplerden dolayı istemiyorum.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Öğrenciler, yüz yüze sınav kararlarının iptali için üniversitelerine dilekçe verirken ayrıca Change.org üzerinden imza kampanyaları başlatıldı. Sosyal medyada da gündem olan konuyla ilgili yorumlar şöyle:

- Üniversitelerin bitmesine bir ay kala karar değişikliğine giderek depremzede ve il dışında ikamet eden öğrenciler olmak üzere tüm öğrenciler büyük mağduriyete uğratıldı.

- Online aldığımız derslerin sınavları yüz yüze olamaz.

- Seçim ikinci tura kalırsa biz nasıl oy kullanacağız, cevaplar mısınız lütfen?

- İkinci dönem hiç kampüse uğramamızı istemeyen üniversite, final sınavlarını yüz yüze gerçekleştirmek istiyor.

- Ailemle 3 ay sonra daha yeni ev bulmuş taşınıyorken neyin yüz yüze sınavı? Tüm ülkede sınavlar online yapılıyor; bu imkânsızlıklar içerisinde neyin dayatması bu?

10-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş