Arama sonuçları

Öğrenciler uluslararası sertifika alacak, ücretlerini üniversite ödeyecek

Öğrenciler uluslararası sertifika alacak, ücretlerini üniversite ödeyecek

MEF Üniversitesi, 2020-2021 bahar döneminde tüm öğrencilere uygulanacak Uluslararası Yetkinlik Geliştirme Programı başlatıyor. Bu program için iş dünyasının en büyük iş ağı Linkedln’in e-learning platformu “Linkedln Learning” ve Harvard ve MIT tarafından kurulan, şu anda 33 milyon kullanıcısı olan “edX” ile kurumsal bir anlaşma imzalalandı.

Linkedln’in Harvard, Oxford, Cambridge ve Toronto gibi dünyanın önemli üniversiteleri ve HP, Lego, Allianz gibi büyük şirketlerle yaptığı anlaşmaların benzeri olarak MEF Üniversitesi ile imzaladığı bu anlaşma kapsamında MEF Üniversitesi öğrencileri eğitimleri boyunca, Linkedln Learning’ten 15 binin üzerinde sertifikalı tüm eğitimlerinden sınırsız olarak faydalanabilecekler. Aldıkları tüm sertifikalar ise  Linkedln hesaplarına işlenecek.

ÜCRETLERİ ÜNİVERSİTE ÖDEYECEK

Eğitim platformu edX’in ise ağırlıklı olarak endüstriden Mercedes-Benz, Goldman Sachs ve Hilton ile imzaladığı anlaşmaların bir benzeri olarak MEF Üniversitesi ile imzaladığı bu anlaşma kapsamında MEFliler, daha çok 3. ve 4. sınıflarında eğitim gördükleri alan ile ilgili sektörlerin talebini karşılayacak en az bir dersi edX üzerinden danışmanları gözetiminde kredili alacak. Böylece edX sertifikasına sahip olacaklar. Bu anlaşmalar kapsamında, öğrencilerin alacakları sertifikaların ücretleri MEF Üniversitesi tarafından karşılanacak.

SERTİFİKALAR ZORUNLU OLACAK

MEF Üniversitesi öğrencileri, en az bir edX sertifikası ve en az 20 Linkedln sertifikası ile mezun olacaklar. Mezun olduklarında uluslararası sertifikalarla dolu özgeçmişleri ile sektörün aradığı niteliklerde olacak ve fark yaratacaklar.

Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin programlarla ilgili şu yorumu yaptı: “MEF’in kuruluşundan bu yana yürüttüğü öğrenci merkezli yeniliklere bir yenisini daha eklemekten büyük heyecan duyuyoruz. Tüm dünyada pandemi öncesi başlayan, pandemi ile daha da öne çıkan online eğitimler ve yetkinlikler konusunda MEF Üniversitesi öğrencilerine ilk yıldan itibaren geleceğe hazırlamak amacıyla önemli bir uluslararası profesyonel gelişim programı hazırladık. Bu programın en büyük gücü olarak uluslararası sertifikasyon için Linkedln Learning ve edX ile anlaşma imzaladık. Bu anlaşma kapsamında MEF Üniversitesi öğrencileri, tüm lisans eğitimleri boyunca profesyonel gelişim ve kişisel yetkinlikler anlamında 15 binin üzerinde eğitim materyali bulunan Linkedln Learning’e tam ve sınırsız erişim sağlayacak. Ayrıca, anlaşma kapsamında MEF’liler meslekleriyle ya da sektörleriyle ilgili edX’ten ve Linkedln’den alacakları dersleri mezuniyetlerine saydırabileceklerdir.  MEF Üniversitesi öğrencilerinin Linkedln Learning ve edX’teki kaynakların güncelliği, zenginliği, kalitesi ve kişiselleştirilmiş öğrenme seçeneklerinden de faydalanarak sektörün hızlı değişimlerini ve dünyanın dijital dönüşüm dinamiklerini yönetebilecek hale gelmelerini hedefliyoruz. Öğrenciler bu eğitimleri ve sertifikaları ücretsiz alacak.”

İLK KEZ YAPILAN BİR ANLAŞMA

Şahin, Linkedln ve edX yetkililerinin, Türk yükseköğretiminde ilk kez böyle bir anlaşma yaptıklarını söylediklerini aktardı. Şahin, “Amacımız yükseköğretime örnek olmak ve gençlerimizi geleceğe dünya standartlarında hazırlamaktır” dedi.

MEF Üniversitesi, aktif öğrenme yöntemi olarak bilinen Flipped Learning’i 2014 yılından bu yana tüm programlarında uygulayan dünyadaki ilk ve tek üniversite olarak kuruldu. 2017-2018 Akademik Yılı’nda Adaptive Learning (uyarlanabilir öğrenme) uyumlu ve yapay zeka destekli dijital ders platformlarını programlarına dahil etti. 2019 Bahar Yarıyılı itibarıyla öğrencilerin lisans eğitimi süresince alacağı toplam seçmeli derslerden en az yüzde 20’sinin açık kitlesel çevrimiçi ders platformlarından alınması zorunluluğu getirdi. Yine 2019 Bahar Yarıyılı itibariyle Proje ve Ürün Odaklı Eğitim sisteminin tüm lisans programlarında yaygınlaşması kararı alındı ve birçok bölümde final sınavları büyük oranda kaldırıldı.

01-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş