Arama sonuçları

Öğrencilere tablet bilgisayar desteği sürüyor

Öğrencilere tablet bilgisayar desteği sürüyor

Öğrencilere tablet bilgisayar desteği sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Bilecik'in Yenipazar ilçesinde ihtiyaç duyan öğrencilere tablet bilgisayar gönderildi.

Bilgisayar ya da tableti olmadığı için EBA, EBA TV, uzaktan eğitim çalışmaları ve canlı derslere katılamayanlara gönderilen tabletler, Yenipazar Kaymakamı Mehmet Ali İmrak tarafından dağıtıldı.

İmrak, öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

'ASKIDA TABLET' İLE 20 BİN TABLET HEDİYE EDİLECEK

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan "Askıda Tablet" kampanyası kapsamında 20 bin tablet hediye edecek.

Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan kampanya kapsamında 60 bin tablet dağıtıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında uzaktan eğitime 20 bin tablet desteği daha verildiğini belirtti.

Verilen desteğin önemine değinen Gül, şunları kaydetti:

"20 bin çok önemli bir rakam. Ama bununla da sorunumuz çözülmeyecek. Sorunun tamamen çözülmesinin tek çaresi pandeminin gündemimizden kalkması. Şahinbey ilçesinde dağıtılacak 50 bin tablet, en azından ihtiyaç sahibi her eve bir tane bile olsa tablet gireceği anlamına geliyor. Hem Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na hem de çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."

Şahinbey Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Kovid-19 sebebiyle öğrencilerin tablete ihtiyacı olduğunu belirterek, kampanyaya ikinci kez destek vererek toplamda 50 bin tablet desteğinde bulunduklarını kaydetti.

Şu ana kadar 30 bin tablet hediye ettiklerini aktaran Tahmazoğlu, "Her gün yeni talepler geliyor. Bu talepleri de karşılamak adına 20 bin ilave tablet daha almak istiyoruz" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise kampanyanın eğitim camiası adına önemli bir destek olduğunu, şimdiye kadar 60 bin tablet dağıttıklarını, Şahinbey Belediyesi'nin de büyük katkıları olduğunu kaydetti.

20-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş