Arama sonuçları

Öğrenme kayıpları veliyi de öğretmeni de endişelendiriyor

Öğrenme kayıpları veliyi de öğretmeni de endişelendiriyor

Öğrenme kayıpları veliyi de öğretmeni de endişelendiriyor. Veliler de öğretmenler de endişeli. Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), koronavirüs sürecinde ebeveynlere ve öğretmenlere odaklanan "Pandemi Döneminde Gündelik Pratikler, Algı ve Eğitim İhtiyaçları Araştırması"nın raporunu yayınladı.

Araştırma, öğretmenlerin yüzde 85'inden fazlasında öğrenme kaybına yönelik kaygının oldukça yaygın ve büyük boyutlara ulaşmış olduğunu gösterdi.

ÖĞRENME KAYIPLARI VELİYİ DE ÖĞRETMENİ DE ENDİŞELENDİRİYOR

Raporda öğretmenlerin ortak noktası ise hem kendileri hem de öğrencileri için teknolojik araç sahipliği ve dijital okuryazarlıktaki yetersizlikten şikayet ettiği belirtildi.

ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu, öğrencilerde öğrenme kaybı gerçekleştiğine yönelik kaygıdan, yeni dönemde öğrencilerin "derse boğulmasına" ve dolayısıyla yeni kayıplar yaşamalarına yol açabileceğinden endişe duyduklarını belirtti.

GERİ KALACAKLARINDAN KORKUYORLAR

Öte yandan veliler de çocukların eğitim hayatında "geri kalmalarından" büyük endişe duyuyor. Araştırmaya katılan her 10 ebeveynden 8'i, karantina sürecinin çocukların eğitim durumunu olumsuz etkilediğini belirtti. Ebeveynlerin yüzde 20'si evden/uzaktan eğitimi okuldaki eğitime göre daha verimli bulurken, araştırma her 10 ebeveynden 6'snını online eğitimlerin işe yaramadığını düşündüğünü ortaya koydu.

21-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş