Arama sonuçları

Öğretmen açığı: 250 bin öğretmene ihtiyaç var

Öğretmen açığı: 250 bin öğretmene ihtiyaç var

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 250 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu söyledi. Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, 19 yıllık iktidarında 7 Milli Eğitim Bakanı değiştirdiğini, her Milli Eğitim Bakanı'nın da kendi sistemini kurmak için eğitim sitemini yazboz tahtasına döndürdüğünü savundu.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu nedeniyle eğitimde iki başlılık yaşandığını öne süren Kaya, eğitim-öğretimde dibe vurulduğunu ve bunun sorumlusunun iktidar olduğunu iddia etti.,

"ÖĞRETMENLER AZ, DERSLİKLER YETERSİZ"

Öğretmenlerin az, dersliklerin yetersiz olduğunu savunan Kaya, şöyle dedi: "AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında 72 bin atanmayan öğretmen vardı. Bugün atanmayan öğretmen sayısı 700 binde sabitlenmiş durumdadır. Sayıştayın 2019 raporuna göre, sadece 10 ilimizde 138 bin 393 öğretmen açığı var. Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı sayıya göre de 97 bin öğretmen açığı var. Bunun dışında 83 bin ücretli öğretmen çalıştırılmaktadır. Bizim hesaplamalarımıza göre de 250 bin öğretmene ihtiyaç var."

Kaya, Türkiye'nin, AK Parti iktidarından önce dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına giren üniversiteleri bulunduğunu ancak şimdi tek bir üniversite dahi kalmadığını belirtti.

27-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş