Arama sonuçları

Öğretmen rotasyondan zaferle çıktı

Öğretmen rotasyondan zaferle çıktı

Öğretmenlerin talepleri var. Bu talepler aday öğretmenden, atanamayana ve şu anda görev yapan adaylığı kaldırılmış öğretmene kadar değişiklik gösteriyor. Biz de öğretmenlere taleplerini ve karşı çıktıkları uygulamaları sorduk. İşte öğretmenlerin talepleri

ÇALIޞAN ÖОRETMEN ROTASYONDA ZAFER KAZANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle öğretmenlere rotasyon uygulaması getirdi. İlk düzenleme 12 yılını dolduran öğretmenleri kapsıyordu ve yaklaşık 40 bin öğretmen yer değiştirmek zorunda kalacaktı. Ancak son yapılan değişiklikle kademeli olarak uygulanacak rotasyon ilk olarak aynı okulda 15 yılını dolduran öğretmenleri kapsadı.Yaklaşık 13 bin öğretmen yer değiştirecekti. 2015-2016 öğretim yılında 14 yıl, 2016-2017 öğretim yılında 13 yıl görev yapan öğretmenler rotasyona girecekti. Öğretmenler rotasyon uygulamasına son verilmesini isterken, eğitim sendikaları da rotasyon için yürütmeyi durdurma istemiyle yargıya gitmişti. İşte öğretmenlerin bu tepkisi sonuç verdi ve MEB rotasyon uygulamasına son verdi.  
ATANMAYAN ÖОRETMEN FORMASYONA KARޞI

Atanmayan öğretmen sayısı 300 binin üzerinde. Aralarında eğitim fakültesi mezunlarının yanı sıra formasyon alarak öğretmenlik hakkı kazanan fen edebiyat, ilahiyat gibi başka fakültelerin mezunları da var. Atanamayan öğretmenlerden eğitim fakültesi mezunları YÖK'ün her fakülteye "formasyon" vererek, öğretmenlik yolunu açmasına karşı çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim fakültesi dışında sadece formasyon olarak öğretmenlik hakkı kazananlara ilk atamada yüzde 5 kota vermesini istiyor. Bir başka talepleri de birinci öncelikli olarak atamak. Öğretmenler seslerini duyurmak için imza kampanyası başlattı. Öğretmenler bu ay içinde yapılacak 37 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu söyleyerek, bu sayının artırılmasını istiyor. Eğitim sendikalarına göre öğretmen açığı 100 binin üzerinde. 
ADAY ÖОRETMEN SINAV İSTEMİYOR

MEB, ilk kez atanan öğretmenlerin "adaylığını" kaldırmak için performans değerlendirmesi ile yazılı ve sözlü sınav getirdi. Bu yıl ilk kez uygulanan değişikliklere göre aday öğretmenleri ilk aşamada uygun kılık kıyafet, ahlaki ve manevi değerlere sahip çıkma gibi kriterlerin yer aldığı 50 maddeden oluşan performans kritelerlerine göre değerlendirilecek. Bu kriterlerden geçenler yazılı ve sözlü sınava girecek. Kriterlerden geçemeyen bir yıl daha aday öğretmenlik yapacak ve ikinci kez performans değerlendirmesine girecek. Başarılı olamazsa öğretmenlikten atılacak.
Performanstan başarıyla geçenleri ise yazılı ve sözlü sınav bekliyor. Yazılı sınav ekim ayında yapılacak. Başarılı olan sözlü sınava girecek. Başarılı olamayan öğretmenlikten atılacak. Aday öğretmenler hem performans kriterlerine hem de yazılı ve sözlü sınava karşı çıkıyor.

DERSHANE ÖОRETMENİ ATAMA BEKLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı dershanelerin dönüşüm sürecinde 6 yıl sigortalı çalışan yaklaşık 5 bin öğretmeni KPSS şartı olmadan sözlü sınavla kadroya alacağını açıklamıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından başvuruları alınan bu öğretmenlerin ne olacağı henüz belli değil. Devlete geçmeyi isteyen dershane öğretmenleri belirsizliğin son bulmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise şimdilik sessiz. 

Fotoğraf. Doğa Koleji

06-08-2015


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş