Arama sonuçları

Öğretmene 'kariyer sınavı' tartışması: Bakan Özer: Kimse gölge etmesin

Öğretmene 'kariyer sınavı' tartışması: Bakan Özer: Kimse gölge etmesin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tartışılan öğretmenlik kariyer sınavına ilişkin “Kimse gölge etmesin” dedi. Öğretmenlik kariyer sınavının bir siyasi ranta dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Özer, "Bu konuyu siyasi görünürlüğü artırmayla ilgili bir ranta dönüştürürsek kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı olmaz, ülke olur, çocuklarınız olur. Lütfen kimse gölge etmesin" dedi.

Özer, öğretmenlik meslek kanunu ve öğretmene kariyer sınavıyla ilgili yönetmelik hazırlanırken, ilgili tüm STK ve sendikaların görüşlerinin alındığını ve buna göre çalışmanın şekillendiğini belirtti.  

ZORUNLULUK YOK, BU KARİYER SİSTEMİ

Öğretmenlere kariyer sınavının ise bir kariyer sistemi olduğunu ve bir zorunluluk bulunmadığını söyleyen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuoyunda, bu kanunun öğretmenlerimizin özlük haklarını iyileştirmek için yapıldığı gibi bir algı var. Öğretmenlerimizin özlük hakkını iyileştirmek için yapılacak düzenlemede sınava gerek olmaz. Hükümetimiz zam yapar. Bu bir kariyer sistemi. Zorunluluk yok. Türkiye'de kariyer sisteminde sınav yapılmayan hiçbir alan yok. 

ÖĞRETMENİN YETERLİLİĞİNİ ÖLÇMÜYORUZ

Biz bu sınavlarda öğretmenlerimizin öğretmenlik yeterliliklerini ölçmüyoruz. Bu kamuoyunda istismar ediliyor. Bizim öğretmenlerimizin aldıkları eğitimi değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için bu sınavları yapıyoruz. Öğretmenlerimizin süreçteki belirsizliklerden kaynaklanan bir tedirginlik durumu varsa zaten bakanlık olarak bunun gereğini yaparız. Buradan kimse siyasi rant üretmeye çalışmasın. Öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin biricik varlıklarıdır. Öğretmenlerimiz ne kadar güçlü olurlarsa eğitim sistemimiz o kadar güçlü olur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de o kadar güçlü olur. Bu konuyu siyasi görünürlüğü artırmayla ilgili bir ranta dönüştürürsek kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı olmaz, ülke olur, çocuklarınız olur. Lütfen kimse gölge etmesin."​​​​​​​

 

18-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş