Arama sonuçları

Öğretmenler 2099 yılına kadar engellenmiş!

Öğretmenler 2099 yılına kadar engellenmiş!

Öğretmenler 2099 yılına kadar engellenmiş! ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda görev almak isteyen bazı öğretmenleri ÖSYM’nin 2099 yılına kadar engellediği ortaya çıktı. Eğitim Sen yayımladığı eğitim günlüğü raporunda 27-28 Haziran tarihine alınan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile 20 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) salgın geçene kadar ertelenmesi çağrısını tekrarladı.

Sendika açıklamasında bazı öğretmenlerin ise ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda sınav görevlisi olarak 2099 yılına kadar engellendiklerini belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

ÖĞRETMENLER 2099 YILINA KADAR ENGELLENMİŞ!

“ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda görev almak isteyen İzmir Selçuk’tan bazı öğretmen arkadaşlar, başvuru yapmak istediklerinde 2099 yılına kadar engellenmiş olduklarını fark ettiler. Engellenen öğretmenler, 15 Temmuz sonrasında 2016 yılının Eylül ayında açığa alınan ve sonrasında göreve geri dönen öğretmenler. O dönem açığa alınan ve aynı durumda bulunan diğer illerdeki bazı öğretmenler bireysel olarak yaptıkları başvuru ile bu sorunu daha önce çözmüştü. ÖSYM sınavlarında görev yapmasına engel bulunmayan öğretmenlerin engellerinin kalkması için bireysel başvuru yapmaları yerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) girişimi ile bu sorunun tamamen çözülmesi gerekmektedir. Öğretmenleri mağdur eden tüm sorunların bir an önce çözülmesi lazım.”

VİRÜS GÖRÜLMEYEN İLLERDE OKULLAR AÇILACAK MI?

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un virüs vakası olmayan kimi illerde okulların açılabileceği yönündeki sözlerine de dikkat çekildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Okulların kimi illerde açılıp, kimi illerde açılmaması birçok sorun ve eşitsizlik yaratacaktır. Salgın bitene dek okulların açılmaması gerekmektedir. Ayrıca, okulların açılması için gerekli hazırlıklar başta olmak üzere, eğitim alanında önümüzdeki sürecin sürdürülmesinde danışma hizmeti üretecek bir “Eğitim Alanı Bilim Kurulu” oluşturulması gerektiği açıktır. Salgın sonrasında eğitim yaşantısının “yeni normale” göre düzenlenmesinde bilim temel belirleyici olmalıdır.

11-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş