Arama sonuçları

Öğretmenler açlığa mahkûm

Öğretmenler açlığa mahkûm

Zor koşullarda çalışan ve açlığa mahkûm bırakılan özel sektörde çalışan öğretmenler, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde kampanya başlattı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası tarafından ‘geçinemiyoruz’ denilerek başlatılan kampanyada “Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere taban maaş istiyoruz” açıklaması yapıldı.

ÖĞRETMEN YÜK OLARAK GÖRÜLÜYOR

BirGün'de yer alan habere göre, açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Öğretmeni yük olarak görmenin, düşük ücretlere mahkûm etmenin kurum sahiplerinin çıkarlarını önde tutmanın sonuçlarını yakıcı sorunlar halinde yaşıyoruz. Yoksulluk sınırının belli olduğu bir ülkede öğretmeni asgari ücret ile çalıştırmanın önünü açmak, kanun eli bunu yasalaştırmak öğretmene verilen değeri gösteriyor. Taban maaşı yasalaştırarak genel bir uygulama haline getirmenizi talep ediyoruz. Esnek çalışmanın önüne geçilmesi için taban maaşın kamudaki gibi 15 ders saati üzerinden belirlenmesi önemli. Bununla birlikte +15 ek ders saati ücretinin taban maaşın üstüne eklenmesi kampanya taleplerimiz arasında.”

"HER BEŞ OKULDAN BİRİ ÖZEL OKUL HALİNE GELDİ"

Birlik Sendikası da 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle "2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Başında Özel Okullar ve Özel Okul Öğretmenlerinin Durumu" başlıklı bir rapor yayınladı.

Örgün eğitimde özel okulların sayısının 13 bini geçtiği, sayısal olarak her beş okuldan biri özel okul haline geldiği belirtilen raporda, özel öğretim kurumlarında çalışan ve sayıları 200 bine yaklaşan öğretmenlerin yaşadıkları hak kayıpları, uğradığı sömürünün boyutu etraflıca ele alındı. Raporun giriş bölümünde “Özel okullarda öğretmenlerin ücret ve özlük hakları daraltılmakta, buna karşılık sektörü etkileyen her türlü krizin faturası öğretmenlere çıkarılmaya devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

06-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş