Arama sonuçları

Öğretmenler en az 50 bin atama istiyor

Öğretmenler en az 50 bin atama istiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde geçen hafta yapılan 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması, 2020-2021 yıllarında KPSS’ye giren ve açıkta kalan öğretmen adaylarını memnun etmedi. BirGün'de yer alan habere göre, öğretmen adayları, atama sayısının yetersizliği nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Son atamada 15 bin arasına giremeyen Şeyda Gül, şöyle konuştu: “Bu süreçlerde çok zor şartlarda hazırlanan bir anne olarak sesimizin duyulmasını bekliyoruz. Ben ve benim gibi yüksek puan almış, sınırda kalmış, emek veren öğretmen arkadaşlarım adına bu ay içerisinde en az 50 bin atama istiyoruz. Sesimizin duyulmasını, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizleri gördüğünü, duyduğunu biliyoruz. Bir an önce sağlığına kavuşup müjdeyi bizlere vereceğine inanıyoruz.”

İngilizce öğretmenliği bölümünden mezun Pelin Ayyıldız da şunları söyledi: “Normalde İngilizce öğretmenliğinde 4 bine kadar alımla gerçekleştiriliyordu. Bu sene sadece 857 öğretmen ataması oldu. 1,5 senelik bir KPSS çalışma serüvenim oldu. Ben bu serüvende dışarı dahi çıkmadım, sosyal hayatımdan feragat ettim. Hala da etkisini yaşıyorum. Yüksek puanlarla açıkta kaldık. 50 bin öğretmen ataması talep ediyoruz.”

10-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş