Arama sonuçları

Öğretmenler için mesleki gelişim protokolü imzalandı

Öğretmenler için mesleki gelişim protokolü imzalandı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) arasında "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimine Yönelik İş birliği Protokolü" imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, protokole, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve İÜC Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın imza attı.

ÖNCELİKLİ POLİTİKALAR

Törende konuşan Yazıcı, okul öncesi eğitime erişimin artırılmasının, okullar arası imkan farklılıklarının azaltılmasının, mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin çok yönlü desteklenmesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncelikli politikaları arasında olduğuna dikkati çekti.

Çalışmaların bir yılı aşkın bir sürede eğitimin bütün bileşenlerine ivme kazandırdığını belirten Yazıcı, yaşanan dönüşümün nicelik gibi niteliği de artırarak eğitim sisteminin kalite odaklı büyümesine vesile olduğunu kaydetti.

ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ

Yazıcı, üniversitelerle imzalanan iş birliğinin önemine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bakanımızın öncülüğünde öğretmenlerin çok boyutlu gelişimine dair çalışmalara biz de iş birliklerimizi artırarak katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu gelişmeler öğretmenlerimizin lisansüstü çalışmalarını da ciddi bir şekilde aktifleştirdi. Meslektaşlarımız, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle lisansüstü çalışmalara daha fazla ağırlık vermeye başladı. Bu hususu çok önemsiyoruz. Çünkü öğretmenin sürekli gelişimi okula ve çocuğa doğrudan yansıyor. Çocuğa yansıyan her şey geleceğimize yatırım demektir."

Prof. Dr. Aydın da protokolle öğretmenlerin lisansüstü çalışmalarına katkı sunacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "YÖK Kanunu'na temmuzda eklenen maddeyle doktora eğitimini tamamlamış öğretmenler, üniversitemizde ders verebilecek ve tez danışmanı olabilecek. Bu yeni bir gelişme. Bunun müjdesini de burada vermiş olalım."

17-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş