Arama sonuçları

Öğretmenler ilk yardım eğitimiyle hayat kurtarıyor

Öğretmenler ilk yardım eğitimiyle hayat kurtarıyor

Malatya'da ilk yardım eğitimi alan öğretmenler, öğrencilerinin hayatına dokunuyor. Kentteki öğretmenlere, okullarda yaşanabilecek olası ilk yardım durumlarına müdahale edebilmeleri amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde 9 eğitmen tarafından 2 gün boyunca teorinin yanı sıra uygulamalı eğitim de veriliyor.

HER YIL DEVAM EDECEK

Bu kapsamda son 3 yılda kentteki 3 bin 500 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı. Öğretmenlerin eğitimleri yıl boyunca devam edecek.

Eğitimlere katılan bazı öğretmenler, okullarındaki öğrencilerin hayatlarına dokunmaya başladı. Kentteki bir okulda boğazına madeni para kaçan çocuğa, eğitim alan okul müdürünün ilk müdahalesi güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Çınar, AA muhabirine, ilk yardımın hayat kurtardığını söyledi.

Öğretmenlere yönelik eğitimlerin aralıksız sürdüğünü anlatan Çınar, güvenli okullar oluşturabilmek adına gerçekleştirdikleri çalışmanın son derece yararlı olduğunu ifade etti.

Çınar, öğretmenleri görev yaptığı okullarda yaşanabilecek acil durumlara müdahaleye hazır hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Amacımız, daha güvenli okullar oluşturmak için bütün öğretmenlerimizin bu eğitimialmasını sağlamak. Öğretmenlerimize özellikle solunum yolu tıkanıklıklarında çünkü öğrencilerimizin bulunduğu anaokulu, ilkokul ve okullarında karşılaşabilecekleri bu olaylara nasıl müdahale edileceğini, Heimlich manevrasının nasıl yapılacağı, temel yaşam desteği konularını öğretiyoruz. Malatya'da son 3 yılda şu ana kadar 3 bin 500 öğretmenimize eğitimverdik. Bu eğitimin veli ve öğrenci boyutu da var. Öğrenci olarak da geçen yıl 2 bin öğrenci, 500 veli ile servis şoförü ve kantincilere de ilk yardım konusunda farkındalık eğitimleri verildi."

Çınar, eğitimlerin belirli program dahilinde 2 gün sürdüğünü, eğitim sonunda öğretmenlerin sertifikalandırıldığını kaydetti.

26-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş