Arama sonuçları

Öğretmenler istemese de ‘resen’ sınav görevlisi olarak atanacak

Öğretmenler istemese de ‘resen’ sınav görevlisi olarak atanacak

Öğretmenler istemese de ‘resen’ sınav görevlisi olarak atanacak. 20 Haziran'da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınavda görevlendirilecek öğretmen aranıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında sınav sosyal mesafe gözetilerek gerçekleştirilecek. Bunun anlamı ise daha çok salon ve daha çok sınav görevlisi demek. Ayrıca sınav binalarına girişte öğrenciler için dezenfektan dağıtımı da yapılacağı için 2020 LGS için daha fazla öğretmen görevlendirilecek.

Bir de bu yılın özel bir durumu var ki o da 2012-2013 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayan 4+4+4 eğitim yasası ile 66 ayını dolduran çocukların zorunlu 1’e başlaması yüzünden 8’nci sınıfta okuyan öğrenci sayısı da geçmiş yıllara göre 600 binin üzerinde artmış durumda. Bu durum bile sınavda daha fazla öğretmenin görevlendirilmesi anlamına gelirken, koronavirüs de üzerine eklenince ihtiyaç duyulan sayı da artmış oldu.

ÖĞRETMENLER İSTEMESE DE ‘RESEN’ SINAV GÖREVLİSİ OLARAK ATANACAK

MEB ise öğretmenlere bir süredir MEBBİS üzerinden mesaj yollayarak, 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan LGS’de  “görev talep edecek misiniz?” diye talep duyurusunda bulunuyordu. Birçok öğretmen ise koronavirüs salgını nedeniyle sınavda görev almak istemiyordu.

 

RESEN ATAMA YAPILSIN YAZISI GİTTİ

Bu kez ise bakanlık tarafından gelen yazı öğretmenlerin “gönüllü” olmasının beklenmeyeceğini gösterdi. Öğretmenler istemese de LGS’de sınav görevlisi olarak ‘resen’ atanabilecek.

“Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı” başlıklı bilgilendirme yazısı şöyle:

“20 Haziran 2020 Cumartesi  günü iki oturum halinde gerçekleştirilecek ‘Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı’ devam eden koronavirüs salgını sebebiyle, adı geçen sınavla ilgili olarak sınav uygulaması ve sınav güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi amacıyla ihtiyaç duyulması halinde, sınav görevli sayılarının belirlenmesi için ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından MEBBİS sistemi üzerinden resen görevlendirme yapılmasına ilişkin ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğünün ilgi yazısı gönderilmiş olup, okulunuz idareci ve öğretmenlerine duyurunun yapılması hususunda gereğini rica ederim. “

21-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş