Arama sonuçları

Öğretmenler ‘zorunlu hizmet muafiyeti’ istiyor

Öğretmenler ‘zorunlu hizmet muafiyeti’ istiyor

Öğretmenler ‘zorunlu hizmet muafiyeti’ istiyor. 2010 yılından sonra atanan öğretmenler zorunlu hizmet muafiyeti istiyor. Sosyal medyadan da seslerini duyurmaya çalışan öğretmenler, “Daha önce de yapılan uygulamanın tekrarlanmasını istiyoruz” diyor.

Öğretmenler taleplerini şu sözlerle dile getiriyor:

ÖĞRETMENLER ‘ZORUNLU HİZMET MUAFİYETİ’ İSTİYOR

“2010 sonrası atanan öğretmenler olarak daha önce defalarca yapılan zorunlu hizmet muafiyetinden yararlanmak istiyorlar. Bu muafiyet, 1990, 1998, 2000, 2010 yıllarında yapıldı. Şimdi neden yapılmıyor? Daha önce hiç uygulanmamış bir uygulamayı istemiyoruz. Bizden önce bu yapıldı, aynı muafiyetin bizler için de olmasını istiyoruz.”

Pervinkaplancom instagram yayınına katılan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım da öğretmenlerin bu taleplerinde haklı olduklarını dile getirerek, “Her 10 yılda bir kez zorunlu hizmet muafiyeti geliyordu. Son olarak 2010 yılında yapıldı. Bu gelenek haline gelmişti. Daha önceki yıllarda olduğuna göre bu kez de yapılmalı” dedi.

Öğretmenlerin bir başka talebi de ikinci iller arası yer değiştirme hakkının verilmesi. Bu yer değişikliği için 7 aydır beklediğini söyleyen öğretmenler, “İlçeler için bu hak verilmeli. Bazı illerdeki ilçeler arasında 70-100 kilometre var” diye konuşuyor.

 

 

 

15-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş