Arama sonuçları

Öğretmenlerden PCR testi karşıtı kampanya

Öğretmenlerden PCR testi karşıtı kampanya

Okullarda yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için iki doz aşısını olmayan öğretmenlerden haftada 2 kez PCR testi yaptırmaları isteniyor. Ancak aşı olmayan öğretmenler ve eğitim sendikalarının temsilcileri uygulamaya tepki gösteriyor. Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Aşılarını olmuş ve 15’ten fazla PCR testi yaptırmış biri olarak söylüyorum; salgınla mücadelenin başarıya ulaşması toplum ve birey olarak tedbirlere riayetle mümkündür. Temel insan hakkı ihlali olan PCR testi zorlaması, uygulanabilir, kabul edilebilir bir yöntem olarak durmuyor.”

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre, öğretmenler de sosyal medyada #EgitimePCRdarbesi başlığında etiket açarak tepkilerini dile getirdiler. Aşı karşıtı olmadıklarını, faz aşaması tamamlanmamış ruhsatsız aşıyı olmak istemediklerini belirten öğretmenler, şu yorumlarda bulundular:

"DENEK DEĞİLİZ"

- Ne PCR ne aşı; hangisi 40 kişilik sınıfta koruyacak? Ölüme gidiyoruz.

- Öğretmenler denek değil. PCR testini yıldırmak için kullandığınızı biliyoruz ama başaramayacaksınız.

- PCR zorunlu olacak ya hani sonraki adımı söyleyeyim, aşı olmayanlara PCR ücretli olacak... Yani öyle ya da böyle aşılatacaklar.    

- Aşı olan da PCR versin, şu an pozitif arkadaşım çift doz aşılı, başkasına da bulaştırmış olabilir.

03-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş