Arama sonuçları

Öğretmenleri huzursuz etmeyin

Öğretmenleri huzursuz etmeyin

Öğretmenleri huzursuz etmeyin. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan Öğretmen Performans Değerlendirme Yönetmelik Taslağı ile ilgili olarak "Öğretmenleri huzursuz etmeyin" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin ve MEB yetkilileri Türk Eğitim Sen'i ziyaret etti. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Öğretmen Performans Değerlendirme Yönetmelik Taslağı hakkında bilgi verdi.

ÖĞRETMENLERİ HUZURSUZ ETMEYİN

Öğretmen performans sisteminin taslak aşamasında olduğunu kaydeden Aktekin, amaçlarının öğretmenleri huzursuz etmek olmadığını söyledi. Huzur ortamını sağlamak için sendikalarla ve diğer paydaşlar ile işbirliğini arzu ettiklerini belirten Aktekin,  sendikalardan yönetmelik taslağı hakkında görüş, eleştiri ve öneriler beklediklerini ifade etti.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan da taslak ile ilgili eğitimcilerin kaygılarını aktardı.  Eğitim çalışanlarının birçok sorunla boğuştuğunu söyleyen Geylan, öğretmenleri daha da huzursuz edecek, yaşanan sıkıntılara yeni sorunlar ekleyecek uygulamaların fayda getirmeyeceğini, aksine motivasyonu düşüreceğini, çalışma barışını bozacağını ifade etti.

ÖĞRETMENLERİ ÜZECEK ÇALIŞMALARIN KARŞISINDAYIZ

Geylan, eğitim çalışanlarına katkı sağlayacak, onları hak ettikleri konuma ulaştıracak, mutlu edecek her türlü çalışmanın içinde yer alacaklarını belirtti. Geylan, buna karşın öğretmenleri üzecek, mesleki gelişimlerine olumlu katkı sağlamayacak, itibarlarını ayaklar altına alacak her türlü çalışmanın da karşısında yer alacaklarını söyledi,

ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

Geylan, geçen yıl öğretmen performans değerlendirme sistemi için seçilen 12 pilot ilde çalışma başlatıldığını; öğrencilerin hakaret içerikli paylaşımlarının ardından MEB’in, iki gün sonra sistemin kapatıldığını hatırlattı. Geylan şöyle konuştu:

OBJEKTİF DEĞERLENDİRMELER OLMAYACAK

“Bu değerlendirmeler asla objektif olmayacak, çalışma barışını bozacak, tehdit içerecektir. Nitekim öğrencilerin öğretmenleri hakkındaki, ‘Hocam 100 ver ben de 100 vereyim’, ‘Yıl intikam yılıdır. Kimse not için yanıma gelmesin’ şeklindeki tehdit, şantaj içeren mesajları ve küfürlü sözleri hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Bu uygulamayla öğretmenlerin öğrencilerine hak ettikleri notu vermesi mümkün olamayacak, öğretmenlerin toplumdaki itibarı daha da azalacaktır. Zaten öğretmenlere yönelik şiddet toplumda kanayan bir yaradır.

ÖĞRETMENE PSİKOLOJİK ŞİDDET UYGULANACAK

Öğrenci ve veliye değerlendirme hakkı verilmesi öğretmenlere yönelik psikolojik şiddet aracı olarak kullanılabilecektir. Öğrenci üzerinde hiçbir hâkimiyeti kalmayan, yetkisiz ve etkisizleştirilen, korkutulan, sindirilen öğretmenlerimizle bu kez de not pazarlığı yapmaya yeltenen öğrenciler ve veliler çıkabilecektir. Veli ve öğrenci tehditleri bu uygulamayla farklı bir boyuta taşınacaktır. Yine öğretmenlerin müdürler, zümre öğretmenleri ya da aynı kurumda görev yapan diğer öğretmenler tarafından değerlendirilmeleri de okullarda iş barışının bozulmasına, adam kayırmacılığın had safhaya ulaşmasına yol açacaktır.

TARAFSIZ VE ADİL OLMAYACAK UYGULAMA

Okulların bir kısmının liyakatten yoksun, ehil olmayan, torpille iş başına gelen müdürler tarafından yönetildiği göz önüne alındığında, öğretmenlere verilecek puanların ne kadar adil ve tarafsız olacağı soru işaretidir. Daha önce dile getirdiğimiz gibi; performans değerlendirmesi ve buna dayalı hayata geçirilecek uygulamalar öğretmenlerimizi huzursuz etmek ve çalışma barışını bozmaktan başka bir amaca hizmet etmeyecektir.. Dileriz öğretmenlerimizin beklenti ve huzurunu bozan bir yönetmelikle karşı karşıya kalmayız. Aksi halde her türlü hukuki ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızın bilinmesini istiyoruz. ”

 

 

 

01-03-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş