Arama sonuçları

Öğretmenlerin 'kariyer sınavı' isyanı: Sınav kaldırılsın

Öğretmenlerin 'kariyer sınavı' isyanı: Sınav kaldırılsın

Öğretmenler sosyal medyada Öğretmenlik Kariyer Basamakları için gerçekleştirilecek sınavlara karşı çıkarak "Uzman olup olmadığımın ölçüleceği tek yer sınıfımdır" dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na göre, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları için öğretmenlere 19 Kasım’da 81 ilde yazılı sınav yapılacak. Bu kapsamda öğretmenlere, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden 180 ve 240 saatlik eğitim verilmesi planlanıyor. Açıklanan mevzuata ve sınav sistemine tepkiler günden güne büyüyor. 

SINAV ŞARTINA İTİRAZ VAR

“Uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlikte sınav şartı kaldırılsın” diyen öğretmenler Twitter'da #ogretmenlertekyuerek hashtag'i altında birleşti. Öğretmenler, “Okul açıldığında sınava değil, sınıfımıza odaklanmak istiyoruz” diyerek sınava tepki gösterdi. 

ÖĞRETMENLER NE DİYOR?

O Tweetlerden bazıları ise şöyle:

-Sadece sayfalardan ibaret olup öğretmene hiçbir şey katmayan 500 sayfalık PDF ile uzmanlık olmaz

-Ders anlatmaya mı, etkinlik türetmeye mi, çocukları lgs hazırlamaya mı odaklanalım yoksa kendi gireceğimiz uzmanlık sınavına mı?

-29 yıllık tecrübem uzmanılığımdır. Pandemide destan yazdık. 24 saat öğretmenlik yaptık.

-Uzmanlık sınavla değil deneyimle kazanılabilir.

-Müzik öğretmeni ile Fizik öğretmenini, Beden öğretmeniyle Türkçe öğretmenini, 33 yaşındaki öğretmenle, 55 yaşındaki öğretmeni aynı sınava sokmuşlar, uzman olacaksınız demişler.. 

-Şimdi ben sınavı kazanmazsam "Pratisyen Öğretmen" mi olacağım.

-Okullar açılmadan bu sınavdan vazgeçilmelidir. Öğretmenlerin kafasında onca problem varken bir de bu sınav stresine girmesinler. Hele hele Eylül Ekim Kasım aylarında öğretmenin en yoğun olduğu dönemler. Öğretmenin odak noktası öğrencileri olmalıdır. 

-Sınav istemiyoruz Duyun bizi

-Uzmanlık mesleki gelişim ile olur , sınıflarda uygulanmayacak 600 sayfalık PDF ve sonrasında alınacak 70 ile olmaz

-Kıdemle UZMAN olunmaz KIDEMLE maaş artışı olur. Bu sınav UZMANLIK sınavı değil MAAŞ artışı sınavıdır. KIDEMLE UNVAN istemiyorum KIDEMLE SINAVSIZ maaş artışı istiyorum.

-Biz öğretmenler bugünlerde hiç iyi değiliz... Ne moral kaldı ne motivasyon... Motivasyonumuzu geri istiyoruz...

-Öğretmenlere %1 katkı sağlamayacak şekilde hazırlanmış videolar ve PDF ile uzman olunmaz. Öğretmenleri sonucunda maddi kaygılar ile sınava girmeye zorluyorsunuz.

EĞİTİMLER 18 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-5 Eylül, başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-3 Ekim tarihlerinde alınacak. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 19 Kasım'da 81 ilde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 12 Aralık'ta duyurulacak.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları 4 Ocak 2023'te düzenlenecek. Uzman öğretmen/başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023'ten itibaren bu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlandırılacak.

10-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş