Arama sonuçları

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı: Bu kadar kolay olur mu?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı: Bu kadar kolay olur mu?

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sorularının kolaylığı öğretmenlerin tepkisine neden oldu. Türkiye genelinde 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda merkezi sistemle tek oturum şeklinde düzenlenen sınav 150 dakika sürdü. Sınavda 5'er seçenekli 100 soru soruldu. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonuçları ise 12 Aralık’ta açıklanacak.

Toplam başvuru sayısının 595 bin 598 olduğu sınavın soruları ise öğretmenlerin tepkisini çekti. Soruların çok kolay olduğunu dile getiren öğretmenler, yanlışların da doğruları götürmeyeceğine dikkat çekerek, sınava giren her öğretmenin unvan alabileceğini dile getirdi.

HANGİ YORUMLAR YAPILDI?

İşte sosyal medyada sınavla ilgili yorumlar:

-Bu sorularla barajın altında kalan öğretmen olmaz.

-Acaba soruların bu kadar kolay olmasının nedeni ne olabilir?

-Sokaktan çevirip sınava sokacağınız her kişi en az 50 alırdı.

BOŞUNA YAPILAN SINAV

-Herkesin geçeceği bir sınav yapmak hangi mantığa sığar, boşuna yapılan bu sınavın maliyetini bakan Mahmut Özer ve ekibi karşılasın. Kesilen ağaçlar için de onlara ömür boyu ağaç dikme cezası verilsin.

-Giren herkesin geçebileceği bir sınav neden yapılır ki? 4 aydır hazırlanan insanlar var, yazık değil mi emeklerine? Koca koca insanların okul bahçesindeki görüntüsü gerçekten çok üzücüydü. Gereksiz işler.

-Normal öğretmenle uzman öğretmen arasındaki fark okul yerine market ve pazarda belli oluyorsa başka söze gerek yoktur.

-Rezalet, bu basit soruları öğretmenlere sormaya utanmadınız mı? Dalga mı geçmekti amacınız? Yazıklar olsun. Sınav yapmadan eğitim alana verseniz aynı şey olurdu. Sınavın içeriği sınavın kendisinden daha büyük rezalet.

NEDEN YÜKSEK LİSANS YAPTIRDINIZ?

- Bak simdi hakkaten, madem sınav bu kadar kolay olacakti insanlara neden parayla gastronomiden yüksek lisans yaptırdınız?

- Madem illa bir sınav yapacaktınız ve bu kadar kolay olacaktı, videoların sonlarına test ekleseydiniz, yeterli puanı alan diğer videolara geçseydi ve süreç tamamlansaydı. Bunca zaman ve kağıt israfına gerçekten gerek yoktu!

- Bazıları diyecek ki: "zor sorsalar öğretmenler ona da şikayet edeceklerdi" Biz sınav kolay olsun demedik zaten, Sınav olmasın dedik!

- Sınav kolaydı belki ama stres, sıkıntı ve gerginlikle geçen 5 ayımza ne olacak? Sınavın kolay olması heba olan 5 ayımızı geri getirebilecek mi? Ömrümüz zayi oldu. Yazık.

- Sınav yapılmamalıydı evet. Zaman, kağıt israfı evet. Öğretmen sınavla uzman olmaz evet. Fakat şu sorular çok kolaydı, olmaz olsun böyle sınav muhabbeti de neyin nesi yahu? Zor olsa daha fazla eleştirmeyecek miydiniz? Sınavın kolay olacağı söylenmişti zaten.

- Zor olsaydı kızacaktık ama bu kadar basit olmasi da utanç verici. Soruların okunmadan cevapların bulunduğu bir sınav oldu.Çok utandım.

-Herkes uzman olacaksa sınav niye yaptınız?

20-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş