Arama sonuçları

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda ciddi sıkıntılar var

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda ciddi sıkıntılar var

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda çok ciddi sıkıntılar olduğunu söyleyerek, öğretmenlerin "uzman öğretmen", "başöğretmen" sıfatlarıyla ayrılmasını eleştirdi. Topal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlayacak olmasına rağmen okulların ve öğretmenlerin sorunlarının çözülmediğini belirtti.

EĞİTİM SORUNU ÇÖZÜLMEDEN

Eğitim sorunu çözülmeden adalet sorununun çözülemeyeceğini, ekonominin düzeltilemeyeceğini ifade eden Topal, vicdanlı bir hakimi, başarılı bir ekonomisti yetiştirenin; öğretmen olduğunu kaydetti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yasalaştırıldığını anımsatan Topal, kanunla öğretmenliğin kariyer mesleği olarak kabul edilmesini, kariyer basamaklarına ayrılmasını eleştirdi.

KANUNDA SIKINTILAR VAR

Topal, şöyle dedi: "Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda çok ciddi sıkıntılar var. Öğretmenlik zaten doğası itibarıyla bir kariyer mesleğidir. Öğretmenleri uzman öğretmen, başöğretmen diye ayıramazsınız. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz; bir komisyon kurun. Sınav sabıkası olan bir iktidar hangi kriterlere göre sınav yapacak?"

Topal, öğretmenlerin, uzman ve başöğretmenlik sınavlarının iptal edilmesini istediğini söyledi.

24-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş