Arama sonuçları

Okul öncesi eğitim: Devlet ‘uzaktan’ özel ‘yüz yüze’

Okul öncesi eğitim: Devlet ‘uzaktan’ özel ‘yüz yüze’

Okul öncesi eğitim: Devlet ‘uzaktan’ özel ‘yüz yüze’. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı devlet okullarında okul öncesi eğitim 4 Ocak tarihine kadar uzaktan sürecek. Ama aynı bakanlığa bağlı özel okul öncesi eğitim kurumlarında ise eğitim yüz yüze olacak. Veliler bu sorunun yanıtını merak ediyor: Neden devlet okullarında uzaktan, özel okullarda yüz yüze?

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM: DEVLET ‘UZAKTAN’ ÖZEL ‘YÜZ YÜZE’

Geçtiğimiz 17 Kasım’da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğitimin yıl sonuna kadar online olarak yani uzaktan süreceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Kasım’da yaptığı açıklamada, “çalışan annelere müjde yolda” diyerek, okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin başlayacağı mesajını verdi. Selçuk’un bu açıklamasından sonra da MEB, resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu. Bu karar üzerine Eğitim Sen yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı.

MEB SÜREKLİ KARAR DEĞİŞTİRİYOR

Okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime geçilmesi kararından bir hafta sonra ise 27 Kasım’da  Milli Eğitim Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrine göre 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim kararı alınabileceği bildirildi.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nce, il milli eğitim müdürlüklerine, Genel Müdürlüğe bağlı okul öncesi kurumlarda "Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi" ve "Uzaktan Eğitim"e ilişkin iki yazı gönderildi. Bu yazılarda gerektiğinde il veya ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak 4 Ocak'a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabileceği bildirildi.

İLK İSTANBUL KARAR ALDI

Bu yazıdan 1 gün sonra 28 Kasım’da ilk uzaktan eğitim kararını İstanbul aldı. İstanbul'da 1 Aralık-4 Ocak arasında resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi. Özel okullarda ise yüz yüze eğitim sürecek. Kararı İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından duyurdu: "Sevgili İstanbullular, İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun kararı ile 01.12.2020 itibariyle 04.01.2021 tarihine kadar ilimiz genelindeki resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretim uzaktan eğitim yoluyla sürdürülecektir.”

İstanbul’dan sonra resmi okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim kararını alan ikinci il Bursa olurken, bu illeri diğerleri de izledi. Kısaca tüm devlet okullarında okul öncesi eğitimin uzaktan olmasına karar verilirken, özel okullarda ve Aile ve Çalışma Bakanlığı’na bağlı kreşlerde yüz yüze eğitim sürüyor.

VELİLER SORUYOR: NEDEN?

Veliler ise devlet okullarında uzaktan eğitim kararı alınmasına rağmen özel okullarda neden yüz yüze eğitimin devam ettiğini soruyor. Veliler, "Virüs devlete geliyor da özel okula gelmiyor mu? Ya da özel okulların önlemleri yeterli ama devletin yetersiz mi?" diyor.

29-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş